Måndagstur söder om stan i ett härligt slaskföre

Nu när fjollvädret äntligen försvann skulle Magnus och jag ut och cykla. Målet var att köra ca 80km oavsett väder och med detta underbara väder kunde det ju bara bli en succé.

Temperaturen låg runt nollan och med denna blötsnö tog jag regnjackan jag köpte till Siljan Runt förra året och som hade hängt oanvänd sen jag köpte den samt mina nya favvobyxor från Pearl Izumi och som är gjorda just för sånt här väder. Riktigt najs att se snön bli till vattendroppar för att sen bara rinna av. Riktiga regnkläder är verkligen guld värda när man väl behöver dom.Benen kändes för en gångs skulle riktigt fräscha så jag bestämde mig för att köra något intervalliknande i varje uppförsbacke, dvs köra för fullt och sen vänta in Magnus, både sittandes och ståendes. Till skillnad från vår förra tur var det hans tur att vara rejält seg i kroppen så när vi kom fram till rondellen där vi antingen skulle svänga vänster (och ner mot Årsta Slott) eller höger mot Vegabaren fick han välja. Två sekunder senare hade vi svängt höger vilket nog var smart idag. Inte så kul att inse att man inte har några krafter kvar när man sitter nere i Tungelsta.

Att vi körde med somriga 35mm’s däck var inget man märkte något av då det aldrig hann frysa på, det rullade på ack så lätt denna vårdag.

Lika självklart som det är att kröka ner sig efter varje tur med KBCK är det att fika med LCF, så vi stannade till vid 7/11 på Finn Malmgrens Plan och köpte varsin bulle och drog hem till Magnus och satte på en panna kaffe. En halvtimma senare rullade jag hemåt, dock inte lika varm och gosig.
Snitthastigheten blev inget att skryta med men eftersom jag mosade på allt jag hade uppför och sen väntade in Magnus blev det ändå en bra känsla i benen. Nästa gång kanske det är jag som måste inväntas…

Tack för en superbra tur på härliga vägar och utan att se en endaste annan cyklist på vägarna. Solskenscyklisterna har tagit över stan.

7 svar till “Måndagstur söder om stan i ett härligt slaskföre”

 1. Huvva! Jag hade också stannat inne i det där vädret, nu börjar man bli bortskämd med sol och relativ värme. Satt i T-shirt på trappen och åt macka både lördag och söndag. 🙂

  Gilla

 2. Hej!
  Vilken skön blogg du har. Har just börjat med mtb för skojs skull, det är nästan beroendeframkallande.
  Tänkte passa på att blanda in det lite i mitt arbetet på reco.se.

  Just nu letar jag efter cykelpassionerade människor som gillar att skriva om sitt intresse.

  På reko lämnar vanliga människor rekommendationer om vilka företag som är bra och dåliga utefter egna erfarenheter. Vi har även ett forum för alla möjliga frågor.

  Snart kommer vi på reko ställa en cykelfråga. Det vore fantastiskt om du ville vara med och svara.

  Hej hej Evelina

  evelina@reco.se

  Gilla

 3. Håller med om att det såg kallt ut. Har just avslutat en 100 km runda från Antibes till Menton och sen upp för Col de la Madonne och sen hem igen via Col de Eze och Nice…..+ 25 och strålande sol, jag har brännt mig på knäna 🙂

  Stå i Johan, du kommer bli farlig när väl snön försvinner!

  //Axel

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s