Helgdag är fixardag

Mirja är på scrapmaraton hela helgen så Atle och jag gör saker som endast grabbar gör, käkar bullar, kollar på Wall-E och går på kalas.

Efter kalasandet hämtade mormor upp lillkillen och jag åkte in till Söder och träffade Magnus och drog hem till Göran och provade hans Pressure Suit, kollade in nya lyan och sen var det dags att kuta mot CykelCity som dagen till ära hade öppet till 17.00.

Väl därinne provade jag ut ett par SuperFeet sulor till racerpjucken med förhoppning om att domningarna ska försvinna. Gör dom inte det fick jag iaf bränna lite stålar och inget fel med det.

Christopher hade gjort en liten beställning från Tyskland som jag hoppade på. Alltid bra med lite nya saker var tanken så ett gäng kedjelås, ett par nya cantileverbromsar, vit styrlinda och nya klossar till mina pedaler blev det och igår var det fixarkväll.

Nya bromsar till min CUBE. Jag märker antagligen ingen större skillnad men dom är bra mycket snyggare och det vet ju alla är viktigare än att man kan bromsa med dom. Passade på att sätta på mina Racing Ralph med, nu är vintern puts väck.

Ny styrlinda till racern. Jag vet att vitt är korkat att ha men bara det ser bra ut på de första bilderna är jag nöjd. Jag tackar gudarna för att jag hittade en monteringsvideo på nätet så man slipper hålla på med den där lilla fuskbiten.

Tog bort alla klibbor på racern med och ersatte dom med två mindre. Less is more i vissa fall.Nya klossar. Kommer kännas fantastiskt att inte dra bort skorna från pedalerna när jag står och bryter.
Gula sulor är snabba sulor.


Det tog ju sina timmar men nu är jag klar. Vinylhandskarna som jag köpte på Clas Ohlson är ju guld värda. Bara att kasta och man slipper olja och annat skit på händerna. Nu ska jag ut och ta en promis.

6 svar till “Helgdag är fixardag”

  1. Varför domnar fötterna, fel storlek? Jag har ett par skitnsygga svarta i storlek 41. Men efter alla tåproblem mår mina fötter bättre i 42. Så jag håller på och byter alla mina skor…

    Gilla

  2. Vet inte men teorin är att när man blir trött så ”kollapsar” fötterna om man inte har en bra sula som tar hand om hela foten inkl hålfoten och hälen. Tydligen jämförs det lite med när man provar ut ett par löparskor på typ löplabbet. Om det stämmer vet jag inte men det var tillräckligt många som hade upplevt skillnad och sen tror jag inte att Fredrich skulle försöka lura mig, även fast det inte finns några garantier för att det funkar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s