Mjukistest av nya kameran

Mirja, Atle och jag skulle haka på Magnus när han skulle kolla på en lägenhet men då han var lite sen tog jag lite bilder och spelade in en liten film, mest för att kolla om den tog bättre bilder än min gamla IXUS 850.

En sak är ju säker, den optiska zoomen på 12 gånger slår ju min gamla IXUS i alla fall, samt alla möjligheter att göra inställningar, även fast den är mindre avancerad än exempelvis en Canon PowerShot S90, vilket passar mig bra.

Den är ju av naturliga skäl större än den IXUS 130 jag funderade på men verkar faktiskt ha bättre optik, åtminstone större ljusinsläpp så den här fick det bli.

Utan zoom.

Med full zoom, nu är bilderna ganska mycket mindre än original, 650kB jämfört med 7,5MB men ser ändå hyfsade ut.

En sak jag däremot inte blev klok på var detta.

Den filmar mycket bra tycker för att vara en liten stillbildskamera med videomöjligheter. Spelar jag upp filmsnuttarna direkt i teven ser det superbra ut men sparar jag dom på datorn så hackar det på samma ställen helan tiden vilket då skulle kunna tolkas som att minneskortet är lite långsamt. Se nedan.
http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=10160267&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&fullscreen=1

Men…..

Riddle me this…..

Jag tog samma .mov fil som såg bra ut på plasman hemma när jag kopplade kameran till den och som hackar när jag kolla på den i min dator, tryckte in den i Pinnacle Studio, gjorde ingenting med den och sparade om den i mpeg-2 format och vips så hackar den inte längre.

Se nedan
http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=10160551&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&fullscreen=1

Någon av er få som kollar här som har någon idé?

Eventuellt måste man gå till vimeo och kolla på dom i HD för att man ska se skillnaden.

Skitsamma egentligen, nu verkar jag ju veta vad jag ska göra och om man filmar en massa vill man ju ändå fippla ihop snuttarna till en liten film, men jag tycker att det är oerhört ologiskt.

3 svar till “Mjukistest av nya kameran”

  1. Låter som codec/spelar-problem på din dator? Kör du filmerna i VLC kan du prova mplayer. Strular det inte i dem men i Windows Mediaplayer är det sannolikt codec i datorn.

    Strular det i alla spelare kanske din dator är för slö, eller så är det faktiskt codecen i kameran som inte är hundra.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s