Brinn pengar brinn…..


Efter lördagens tur med Magnus kändes det som att jag var redo för en nystart med cyklandet och speciellt cykelpendlingen. Kläderna lades fram och ryggsäcken packades, nu skulle det hojas.

Antiklimaxet blev totalt när jag vaknade med halsont, supertäppt näsa och bihålehuvudvärk i morse. Som tur var hade hela Sthlm tydligen cyklat till jobbet för bilfärden till jobbet tog ca 15 min. Skönt att slippa alla köer som antagligen fanns på alla cykelbanor istället.

Mirja har lärt mig en sak och det är att när man känner sig lite nere kan man alltid göra en sak för att må lite bättre… Shoppa!! Hon har sina ljusa sidor ibland, det ska jag erkänna.

Skulle ändå till Polar i Alvik med Mirjas pulsklocka på lunchen och på vägen tillbaks till jobbet svängde jag förbi Pedalogerna och skulle kolla in en ny jacka till vårens turer och lämnade butiken med en vit Pearl Izumi Zephrr jacka. Vitt är snyggt och snabbt. Många av årets Protourlag har vita strumpor så en vit jacka måste ju liksom vara rätt när jag susar fram på fulkinesen! Miche gav mig 20% på jackan, mest för att jag såg så satans läcker ut i den.

Trots jackinköpet kände jag mig lite hängig efter morgonens antiklimax så jag svängde förbi Katarina Bangata på vägen hem för att ”kolla på en hjälm” och till min stora lycka så hade dom en Foxhjälm inne som satt som en smäck, saknade alla löjliga mönster man ser på alla fullfacehjälmar samt kostade 20% mindre än normalt. Passade på att testa ett par Fox goggles samtidigt som av en ren händelse oxå reades ut med 20% just idag och just till mig och som satt bra över ansiktet.. Lyckliga lilla jag!!! Det gäller ju att hitta butikerna exakt de dagar dom har rea på årets modeller.

Och för första gången idag började jag att må ganska bra. Det firade jag genom att bjuda Mirja och Atle på restaurang. Man lever ju liksom bara en gång…..

På onsdag ska jag göra ett EKG och kolla pumpen, sen är det bara att öka!

Bilden på hjälmen är naturligtvis tagen med den nya kameran, lite svårt att få till en bra bild med blixt och svart hjälm. Kanske kunde ha struntat i blixten men nu orkar jag inte ta om bilden.

Nästa inköp blir Atles cykel och sen får jag nog lugna ner mig ett par veckor, kanske….. Måste ju ha en pressure suit innan maj såklart.

14 svar till “Brinn pengar brinn…..”

 1. Tille, skulle inte du köpa ny racer? Den där nya Specialized Tarmac SL3 eller vad den heter?

  Johan, där gick jag bet, la på 15% istället men så är det ju min favvosylta med. En riktig bajenkrog i Hammarbyhöjden. Jag år schnitzel förresten, med kapris, ansjovis och sådana där små smarriga ärtor och härligt stekt potatis

  Magnus, dom kommer väl om 8 dagar? Eller vad var det dom skrev?

  Gilla

 2. Andreas, vadå??? Klart man måste få konsumera lite ;o)

  Hade jag inte bestämt mig för att testa att köra lite utför hade ju inköpen blivit minimala, men en bra jacka kommer jag att vara glad över i vår. Nu när den obligatoriska 43km rundan går av stapeln är det fortfarande vinterjackan som gäller.

  Gilla

 3. testa att diffusera blixten genom något vitt …kanske en näsduk eller annat lämpligt tyg du kan hänga över blixten….Så blir det inte så skarpt mot den svarta hjälmen. Alternativt rikta blixten i taket och studsa ljuset sas men det såg inte ut att riktigt funka….

  //Axel

  Gilla

 4. Nej, kvar i Norge, försöker hitta ett jobb i Sthlm men det tar tid. Är hemma på helgerna som regel och kör nog ungefär din 43 km runda faktiskt…mellan varven. Hakar gärna på en dag när det passar (i höst troligen)..
  Behöver träna, ska ner till Antibes en dryg vecka i mitten av April med ett gäng Rye cyklister. Jag kommer bli avställd som ett Frans Jäger kassaskåp i backarna 🙂

  Gilla

 5. Patrik, jag vet men vad fan gör man liksom??

  Tobbe, you bet!! Det är ju därför jag byggde min Reign X och nu lägger ner en förmögenhet på skydd :oD Hoppas bara att jag tycker att det är kul men det är jag rätt övertygad om. Såg att Järvsjö öppnar lite nya spår i Juni med.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s