Nytändning kanske?


Efter att har varit nere i en rejäl dipp när det kommer till träningslusten samt gnällt över det lite väl mycket valde jag att idag köpa mig lite lycka.

Det är kul att cykla, att jag inte har insett det på ett par veckor!!

Magnus och jag hade bestämt att vi skulle ta den vanliga maratonturen på ca 43 km i Stockholms södra förorter och 14.00 sharp (nästan i alla fall) rullade vi från Hammarby Sjöstad mot Ältavägen.
Nu märks det att solens varma strålar har arbetat på snön och isen för cykelbanorna var nästan cykelbara, kanske inte med slicks men med dubbdäck så gick det finfint. Det var ju vissa ställen det fortfarande var blankis men vi undkom dessa utan större problem, Magnus flög i backen i Älta men det gick så sakta där att det gick bra. En sak som slår en är hur oerhört mycket grus dom har skickat ut i vinter, nu när snön är borta ser man inte ens asfalten på sina ställen för allt grus.

Magnus ser fram emot semlan om någon dryg timme.

Skönt att hålla sig på de mindre vägarna så man faktiskt får avnjuta lite ren asfalt under däcken utan att behöva oroa sig för att man ska halka till och fastna under någon bil, det kommer bara bli bättre och bättre för var vecka som går nu, najs!!
Som vanligt var snutten förbi Norrby den trevligaste upplevelsen, så nära stan och ändå mitt ute på landet och än bättre blir det när vi kommer köra via Årsta Slott i sommar, rena rama landet.

Mirja hade tydligen ställt in gammelkameran på någon svartvit inställning jag inte såg förrän senare. Lite kul med svart/vita bilder nu när det ändå är så grått ute.

Nej det är inte en 48cm ram, vinkeln gör att det ser helt galet ut.

Efter att ha stannat till lite i Trångsund för att kolla in mammas grav, som för övrigt hade snö upp till gravstenens topp, körde vi till Sköndal där vi festade på en semla var innan vi hojade de sista åtta km hem.
Skönt att ta sig en liten ”komma igång” tur nu när benen har vilat tillräckligt länge.

Lyckoshoppingen bestod i en ny kamera med alldeles för många pixlar men som kan filma i 720p25 som inte kom med på grund av batteriladdning men nästa tur kommer den att utvärderas och jämföras med den gamla.

2 svar till “Nytändning kanske?”

  1. Faktiskt grymt skönt att komma ut, även fast benen var lite halvtrötta. Fantastiskt vad lätt det rullar med dubbdäck bara man hittar barmark, i vår kommer det ju kännas som nerförsbacke hela tiden när man har 8 bar i däcken.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s