Solen sken över Hammarby idag

Ja, både på isen och på snön sken solen idag.

Efter att ha läst hur pinsam jag lät i mitt förra inlägg (även fast man nog inte ska ignorera trycket över bröstet) tog jag idag tag i mitt liv (om än tillfälligt) och drog på mig mina Reebok Road Plus IV samt mina vinterkläder, som för övrigt funkar lika finfint att kuta i som att cykla i, och gav mig ut mot Sickla Sjö.

Eftersom jag endast har gnällt som en gnagare samt kolhydratladdat som en hemmafru i Dallas den sista tiden visste jag inte hur det skulle gå så jag valde att vid varje korsning låta humöret bestämma färdvägen och se hur långt det skulle bli i solskenet.

Distansen blev väl inte så imponerande för vissa men 8,5km blev det i alla fall som avverkades på knappa 55 minuter. Som vanligt är pulsen inte problemet utan att jag så lätt blir stel i höfterna och på utsidan av knäna, något jag tror kommer ge sig bara jag får tummen ur och springer lite oftare. Det roligaste för mig var att jag för första gången inte gick något alls, vilket i sin tur avslöjar vilken oerhörd taskig fart jag håller, men det kommer väl ge sig det med.

Körde med pulsklockan på något som heter OwnZone och som skulle ge en fingervisning om i vilket pulsspann jag skulle ligga i för den bästa aerobiska (konditions) träningen. Den pep ganska ofta då det var svårt att hålla sig under 155 slag per minut uppför. Insåg ganska snabbt att OwnZone inte lämpar sig för MTB då pulsen varierar mellan 44 och 219 slag ute i skogen.

Ska nog googla lite mer och se vad dessa olika inställningar (Free, Basic, Interval, OwnZone etc) verkligen betyder och hur jag ska kunna nyttja dom. Inte för att jag egentligen behöver då jag inte tränar så mycket men det är ju ändå kul att se om man förbättrar sig och Polar lovar ju att man förbättrar sin träning såå mycket med en pulsklocka. Fast min kanske är för billig? Så är det nog!

Annonser

4 svar till “Solen sken över Hammarby idag”

  1. Varför hackar du på oss gnagare i dina inlägg, snart slutar jag läsa i ren protest 😉
    Vet du, jag körde mitt första spinningpass på 6 veckor igår, har vart sjuk en månad för att därefter uppleva precis samma träningsångest som du, bara orkade inte ta mig ut eller in…Men så igår drog jag igång igen och jävlar vad gött det känns idag, inte blev jag trött heller så ikväll blir det mer späkning!

    På`t igen Johan, det lossnar snart och dessutom är våren på G!
    //Axel

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s