Jag, en weight weenie?


Tja, jag har ju i alla fall lättat hojen från 13 670 gram till 13 638 gram genom att ta bort lite skräp från växelreglaget och kapat styret 7cm.

Började kolla runt lite på skoj och om jag skulle ersätta mina däck med Schwalbe Nobby Nic skulle jag kapa ytterligare 420 gram. Säg ca 100 gram på slangarna, då är vi nere i ca 13 120 gram. Däremot så ska ju pedalerna på som väger 266 gram och då är vi uppe i 13 386 gram men om jag kapar stolpen från 410mm till 330mm kapar man 76 gram (det är i alla fall skillnaden mellan dessa om man skulle köpa dom) så är vi nere i 13 300 gram och byter jag den mot en Masterpiece kapas den ytterligare 25 gram och då är den nere i 13 275 gram. Sen finns det säkert ännu lättare stolpar och även stammar.

Kan ju byta bromsar och hjul men det är för dyrt. Likaså kassetten tycker jag. XT är nog lätt nog.

Byter jag däremot sadel till en Phenom kapar jag 100 gram och vips är vi nere i 13 175 gram. En Toupe tror jag inte skulle funka så bra i skogen men gör den det är vi nere i 13 095 gram. Byter jag greppen mot såna där fjantiga skumgummisaker börjar vi närma oss sub 13 kg då vikten stannar på 13 015 gram. På med ett par XT-vevar och vi är på 12 985 gram och ska man lyxa till det med ett XTR är vi nere på 12 915-ish.

Men vem orkar liksom???

Det som är intressant är ju att man faktiskt kan bygga en cykel med 170mm slag under 13 kg utan att egentligen påverka hållbarheten. Men sen börjar det nog bli lite väl dyrt.

2 svar till “Jag, en weight weenie?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s