Barcelona dag 1

Kom egentligen ner igår kväll men gårdagen blev ganska kort. Vakna, packa, till Arlanda, intaga årets första semla, flyga med ett benutrymme som skulle funka för en hob, förvirring på flygplatsen efter landning, middag med T-Ben och rött vin, slagga.

Hacienda da la Freixenet

Idag var det vinprovning som var på agendan. Men först en härlig frukost med det vitaste bröd man kan tänka sig och lite frukt samt kaffe. Skippade munkarna i morse. Frukosten här är ju verkligen något annat än man vill ha.

Bra mögel och spindelbon

Hoppade i bussen som körde i en cirkel i fem minuter. Fick förklaringen att bussens GPS inte hade vaknat och chauffören hade tydligen ingen aning i vilket väderstreck vi skulle.Efter lite överraskningar på vägen kom vi så till byn Sant Sadurní d’Anoia är Freixenet (uttalas Freichenet) cavaproduktion ligger. Jag hade min tydliga uppfattning om att Freixenet gjorde någon slags snikchampagne vid namn Cordon Negro, det var ju lite fel.

Gammal skylt

Dom är spaniens största producent av cava och sjunde största vinproducent i hela Spanien samt har ett flertal mer eller mindre fina viner i sitt sortiment plus att dom äger en del andra märken som Rene Barbier med flera. Kul att man blir upplyst. Produktionen ligger på upp till 1 000 000 flaskor per dag och dom kunde lagra 150 000 000 flaskor i sina källare. Ganska stora alltså.

Lika gamla buteljer

Efter att ha sörplat både Cordon Negro och Reserva Real Brut åkte vi vidare till nästa producent som skulle visa sig vara lite mindre.

Mindre producent

Albet i Noya var den första producent av totalt ekologiska viner i Spanien och det är dom väldigt stolta över. Hela produktionen görs av familjen och som jämförelse med Freixenet har dom en årsproduktion av 1 000 000 flaskor, alltså det som Freixenet gör på en dag.
Här bjöds det på både vitt, rosé och rött vilka alla tre väldigt goda. Varför dricker jag inte vin oftare?

Utsikt över en del av ägorna

Vidare till lunchen som bestod av serrano, paella med anka och någon slags creme caramel som var rinnande i konsistensen, god var den men jag undrar om den inte var lite väl lös?

Guide med härlig retrolook på kappan

Tillbaks till hotellet, bort till Cisco och registrera sig, tillbaks och koppla upp sig och jobba lite. Skön känsla att sitta lite halvlurig och jobba. Frågar ni mig gick det alldeles strålande.

Ner och möta upp gruppen och sen en promenad på dryga halvtimmen till restaurangen där det bjöds på härliga förrätter och en helt fantastisk torsk till middag. Mer vin såklart och sen en frukt tallrik och till slut en espresso.

Promenad tillbaks till hotellet och nu är det dags att slagga. En bra dag i Barcelona fast jag saknar min lille kille. Mirja får vänta några dagar innan jag börjar sakna henne.

7 svar till “Barcelona dag 1”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s