Eskimåbäbisar

Jag var bara tvungen att planka Arons ord från igår, ”Påpälsade som små eskimåbäbisar flög vi fram över hårdpackade stigar” vilket kan vara de mest korrekta orden på hela turen.

Aron, Rickard, jag, Oskar, Danne och Jerker stod som sex trofasta fån inför tisdagsturens betydelse nedanför Hammarbybacken 18.30 även fast tempen visade på -16°.

Traktormakt börjar bli rejält upptrampad och även fast det i kylan är ganska tungtrampat så går det att hålla ett ok tempo. Men redan efter Sicklaskiftet tappade vi Danne och Jerker, som gjorde det enda rätta och drog hem till Danne och drack varm choklad. Vi andra trampade på, lojala som en gammal hund.

Fotograf: Aron ”Leibovitz” Gooch

Siktet ställdes in på den gula slingan ovanför sjön som visade sig bjuda på ren och skär propagandacykling i form av en härlig bergochdalbanekaraktär. Alla små svårigheter var som bortblåsta av all snö som hade jämnat ut underlaget.

Vi tog en chansning och satsade på våta fötter då det borde ha blivit hyfsat upptrampat där och visst gick det att cykla men man fick hålla sig på en stig på ca 15cm vilket gjorde att det blev en del ofrivilliga stopp. I slutet på våta fötter dog Arons lampa och min flög av hjälmen då jag drog huvudet i en gren som satt lite långt ner. Klockan hade blivit 20.26 och vi beslöt för att ”call it a day”. Rickard svängde av vid golfbanan och vi andra drog till Finn Malmgrens Plan för inhandling av lite middagar.

Väl hemma stog min GPS på 17.1km och huden på -38°, något ett varmt bad återställde.

Det enda möget under turen var Oskars gaffel som den stackaren fick pumpa en sex, sju gånger. Som tur är har han beställt en stel gaffel så han kan hoja utan att panikpumpa tre gånger i timmen.

10 svar till “Eskimåbäbisar”

  1. Skogling: Det är jag som är Oskar. Med K. Jag har en ny Reba som tappar luften innan jag gör det. Någon måste verkligen göra något.

    Förutom det så var det en väldigt trevlig tur.

    Gilla

  2. Men Tobbe. Det är ju därför man skaffar luftdämpare, för att få köpa sig en extra hoj. Det är bara att titta på frugan med bambiögonen och förklara att du inte vill att dina dämpare ska gå sönder och fråga om hon vill ha det på sitt samvete och sen ta kostnaden för reparationerna.
    Ibland är jag bara såååå smart ;o)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s