Alternativ träning på gång

Efter min avslitna bicepssena började jag att kuta lite tidigt i våras när jag kom till den punkt att jag började tokruttna på att bara ligga hemma med en arm som var tunn som en blyertspenna och som inte höll för stigcykling.

Som tur var hade jag redan ett par NIKE dojor jag köpte på löplabbet för några år sen och sprang några gånger. Riktigt skön känsla när pulsen kom rusande och smärtan i bröstet kom som en käftsmäll. Tyvärr la jag löpandet på is så fort jag var fit for fight för cykeln igen. Det var ju lite för jobbigt och jag är ju lat av naturen.

Nu när jag känner att det skulle vara kul att få upp flåset och även cyklingen till nästa nivå började jag fundera på vilken plan jag skulle ha.

Antingen kan jag cykla mer, vilket är lite halvsvårt då jag inte vill ta mer tid från Atle, att börja prioritera cyklandet framför honom känns ju helpuckat och får jag välja mellan att spendera tid med honom eller sitta på en cykel så…..

Eller så kan jag köpa mig en trainer och köra intervaller, vilket tydligen ska vara bra. Problemet med det är att trainer är lika roligt som att klämma en finne i r*ven och SÅ desperat är jag inte att jag utsätter mig för saker som jag tokhatar.

Backintervaller med MTB funkade bra ända tills jag sålde min Trance då jag är för klen att köra upp med 34/20 plus att snart kommer väl snön.

Då kom jag på den fantastiska idén att börja kuta igen som komplement. Tyvärr fick jag tydligen en annan fantastisk idé när vi flyttade, nämligen att kasta mina gamla löparskor. Så idag tog jag mig i kragen och åkte förbi löplabbet i Globen.
Lite testande senare gick jag glad i hågen ut ur affären med ett par Reebok Premier Road Plus KVS V som dom för övrigt hade 20% rabatt på. Bra tyckte jag som har en AM-hoj att bygga.

Hade tänkt att inviga dom idag men tiden rann iväg så det får bli i morgon.

Sen om det kommer göra mig till en bättre/uthålligare cyklist vet jag inte men det kan ju omöjligt skada att alternera träningen.

Tack Kaijan för din omedvetna påverkan på det här beslutet med.

6 svar till “Alternativ träning på gång”

  1. Bra där, men börja försiktigt! Själv gjorde jag det där misstaget att börja springa hårda pass på över timmen direkt. Jag blev ju aldrig trött, men benen tog ju stryk för dom var ju inte direkt vana att ta belastningen.
    Så även om du har energi i kroppen ta det lite tango;)

    /STEFAN

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s