The return of the LCF


Nåväl, det får väl tiden utvisa men dagen bjöd på en mycket trevlig tur tillsammans med Bjarne och Andreas. Hade först tänkt att haka på Jilster och gänget på deras tur i Haninge men på grund av vissa omständigheter så funkade inte det och Andreas som har legat i MTB ide sen i vintras tänkte sprattla loss lite i Gömmarskogen tillsammans med Bjarne och att cykla med goda vänner är bättre än att cykla själv.
http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=6116610&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&fullscreen=1
Asfaltsturen på någon mil till Källbrinks IP är ju inte så festlig. Någon sur och fet gubbe var tvungen att kommentera att jag cyklade på världens bredaste trottoar i Örby då jag inte ville bli överkörd av bussen, jag svarade med att ge honom en slängkyss. Tror att han blev glad för han sa inget mer. Däremot skulle han ha behövt trampa lite med tanke på den kaggen.

Gömmarskogen blir man aldrig besviken på och nu när marken inte var helt torr visade sig de snedställda rötterna från sin bästa sida. Som tur var valde jag min Giant Trance med Fat Albert istället för Singularen med Racing Ralph så fästet var helt ok. Slanglöst med lågt tryck är det bästa, har inte fått en punka sen mars -05 med mina UST.Bjarne visade oss runt gröna och svart/vita med lite fina avstickare så vi kunde få uppleva lite fina nerförslöpor. Andreas vurpade och slog i armbågen men det verkade gå bra, eller så är han hårdare än Tai Lung för han klagade i alla fall inte.

Efter några timmars lyxcyklande tog vi oss till Bjarnes hoods och fick avnjuta en kanellängd som försvann fortare än en sjuttis i Björns Trädgård.

Den sista milen hem bjöd inte på några extravaganta saker som sura gubbar men jag insåg att min Revelationgaffel med en slaglängd på 100mm – 130mm plötsligt endast hade 80mm i slag på vägen hem. Tyckte att den var lite kort även i 130mm läget men efter att ha släppt ur all luft ur den nedre kammaren ploppade den upp i 100mm och efter att ha fyllt i rätt mängd luft i båda kamrarna verkar den nu faktiskt vara ok. Den var lite väl mjuk i skogen så man undrar ju hur lite luft det var i den övre kammaren och varför den kammaren i så fall hade så lite luft?

5 svar till “The return of the LCF”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s