Jag har blivit med pulsklocka

Just hemkommen från ett dubbelpass inser jag hur jäkla sliten jag känner mig. Började med att köra lite racer idag (jag har kört ett pass på den sen jag köpte den och så kan vi inte ha det) i spöregn för att sen toppa med ett tretimmars pass i halvblöta skogar. Enligt min nyinköpta pulsklocka (en present från min underbara fru) brände jag ca 3000 kcal på dessa pass och det var väl kul, dallrig och fet som jag är.Det som inte var lika kul var känslan i kroppen under skogspasset. Kanske berodde det på att jag hade en dålig dag, kanske på att jag körde racer tidigare (även fast det bara var en 50km tur) eller så kanske det berodde på att jag inte har käkat kolhydrater på två dagar? Mirja ska testa att dra ner på kolhydraterna och jag hakade på. Jag tror att jag kan dra ner på dom men kanske ska planera lite med maten de dagar jag ska köra? Tiden får utvisa lite med. Det var i alla fall skönt att grensla racern igen, måste bli lite oftare bara. Lite kompletteringsklibbor är på väg med. Kolfiberracers kan tydligen inte ha för mycket klibbor :o)

Pinsamt nog hade jag inga krafter att avsluta skogsturen med en tur upp till Alpe de Merde (Hammarbybacken) så Rippa häcklade mig lite på max efteråt.

Men visst är det så att man bränner med kalorier med en pulsklocka?

I morgon blir det en tur med Peregrinen.

4 svar till “Jag har blivit med pulsklocka”

  1. Att helt utesluta kolhydrater är djävligt dumt. Att dra ned på eller helt utesluta raffinerade produkter som bröd, pasta och socker är däremot ganska vettigt. Men behåll kolhydratkällor som rotsaker, bönor, linser och frukt.

    Gilla

  2. Sen i våras har jag (nästan) uteslutit raffinerade produkter som de Tobbe nämner. I alla fall för mig innebar det en kraftig minskning av det totala kolhydratintaget dels eftersom jag ätit rätt mycket av de grejerna och dels eftersom de är väldigt kolhydrattäta. Istället äter jag mer baljväxter, fett och oljor (tidigare åt jag extremt fettsnålt) och proteinkällor.
    I början saknade jag ”tryck” i kroppen under ansträngning men efter någon vecka gav det sig. Nu upplever jag att jag har jämnare och högre energinivå över dagen, mycket positivt. Att jag tappat fem kg med bibehållen muskelmassa gör inte heller ont.
    Men pulsklocka? Det är ju för übersvetton 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s