Racer, tröj och skopremiär

Bjarne, Johnny och jag tog oss en runda på knappa tio mil idag. Jag var ju tvungen att testa både skor och cykel så en tur i solskenet passade bra.

Plockade upp Johnny inne på söder runt 09.15 och sen bar det av till Huddinge där Bjarne och Anders stod och väntade. Anders hade någon dålig ursäkt till varför han inte kunde haka på så det blev en perfekt klunga på tre personer.Efter att ha klarat av lite småvägar till Tullinge vek vi av mot Riksten och äntligen kunde turen börja på riktigt. Ringrostig som jag är känns det bra att köra med kompisar som håller ett tempo som gör att jag kan hänga på så vi låg väl på dryga 30 hela vägen förbi Pålamalm till Tungelstavägen. Vi skulle fika vid Grindsjön och det finns tydligen flera vägar dit men vi tog en alldeles förträfflig väg förbi Uringe, förbi Kaggfjärden och ner via Fituna. Idel fina småvägar med knappt en bil ute, som det ska vara.

Efter att ha vänt nere i Sorunda där Bjarne berättade att han gick i plugget på typ 50-talet eller så och spanat in en loppmarknad efter ett par Borahjul tog vi fart (även fast mina ben började bli stumma) i motvinden och kom efter ett tag fram till fiket vid Grindsjön där snabbgruppen från Hofvet satt och fikade i solen. Vi valde en plats i skuggan. Kul att träffa Christer där, det var ett tag sedan.
Snart kom den långsamma gruppen in och efter att ha fikat och skruvat fast mina reglage gav vi oss av strax efter dom och efter en liten tempoökning drog vi förbi dom och jag tog även skyltspurten vid Sofielund och tokförnedrade killarna, visserligen var det bara jag som spurtade men det kan ju inte spela någon roll???Efter en liten omväg via Tungelsta vände vi norrut vid Gryt och motvinden gav sig ännu en gång till känna. Satan vad jag hatar den….

Upp till Västerhaninge och genom Jordbro industriområde ut till Lännavägen där vi fick brottas med lite bilar som far förbi i 90+ blås.

Avslutningen på cykelbanan utmed Lännavägen kändes bra då tempot lugnades lite och det behövde mina ocyklade racerben. Alltid skönt att avsluta lite lugnare och mest trampa ur benen har jag insett.Resten av turen gick genom Huddinge hem till Bjarne där vi svalkade av oss med lite dryck på baksidan av huset berättandes lite lögner.

Tack grabbar för en suverän premiärtur på kokoshojen.

7 svar till “Racer, tröj och skopremiär”

 1. Trevlig tur det blev. 98% cyklister och inga motorcyklar vid Café Grindsjön.

  Men blodgivning dagen innan?! Alltså blod-dopning innebär att man får högre Hb-värde, inte lägre.

  Imponerande insats Johan.

  Gilla

 2. Du ska lära känna din nya vän, och sakta lära dig att älska den vännen. För om du lär dig att älska den, så kan du tänka på den med värme när den inte blåser dig rakt i nyllet. Jag talar om vår vän motvinden.
  /N

  Gilla

 3. Mmmm, motvinden måste man nog lära sig att åtminstone respektera först och älska sen.
  Man tror ju i sin naiva värld att benen känns pigga men inser snart att det är vår vän medvinden som gjorde detta.

  Kul med racer var/är det i alla fall.

  Gilla

 4. Oh sicken fin tröja. Jag kunde inte välja mellan den Italienska, den Belgiska eller den Franska så jag tog den vanliga röda istället. Var jag snål? Skulle jag tagit alla fyra? Till nästa sommar lär jag ha allihop ändå..
  /J

  Gilla

 5. Rapha är ett märke jag har svårt att se att man får för många saker från. Jag kommer naturligtvis att utöka min kollektion i höst, kanske med en Softshell Gilet, en Rapha Cap, en Classic Softshell Jacket eller kanske en Winter Jersey nu när man har blivit raceråkare.

  Gilla

 6. Snacka om cykelevolution ! Från hårig Hellasapa till silkeslen lvg-svetto. Lvg verkar vara det nya…
  Snart ser vi en bockhoj i plast på erik h:s ”blogg”. 🙂

  Vi får slå våra påsar ihop snart. Jag vill se din tajta rumpa framför mig på en slingrande sommarväg. Gärna med lite kantvind.

  -Skogling

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s