Bränd nacke och rostade armar i solen

Igår så tog Mirjas kusin Rickard och jag en liten provtur på våra hojar inför Siljan Runt som skall avverkas på lördag. Rickard hade köpt en hoj med STI-reglage i fredags och den var en massa saker som skulle göras, sadeln och styrstammen skulle bytas, de nya pedalerna skulle på och styret skulle lindas om osv. Själv ville jag bara känna hur min Peregrine kändes med racerdäck på och endast en 44T klinga på fram.

Jag krängde ju min Surly Pacerram efter en runda då den var i minsta laget och ska jag köra på lördag var det bara att slänga på nya däck på den enda cykal jag har kvar jag kan tänka mig att harva runt Siljan på då 35mm är lite tungrullat för mig.

Rickard var överlycklig över att slippa ramreglagen, verkligen helskoj att se killen med ett stort leende med en sjudelad kassett som säkert har en tio år på nacken. Prylbögeriet ligger på en annan nivå än de personer i cykelkretsar jag normalt umgås med. Mer sunt skulle en del säga, mer idiotiskt skulle de flesta säga.

Eftersom Erika var bortrest tog vi en tur till Länna Sport och brände lite av hans pengar på ett par schyssta Craft BIB-shorts och en vattenflaska med så nu är han helkittad.

Jag måste säga att Peregrinen var satan så mycket skönare än Pacern även fast den väger lite med skivbromsar och allt. Rätt storlek på ramen när man ska cykla asfalt är A och O har jag insett. Rickard som köpte en lite mindre hoj än den antika grej han hade innan såg helt plötsligt ut att vara som gjord för det här med racer.

La upp en helt meningslös filmsnutt med en massa vindbrus.

http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=4932622&server=vimeo.com&show_title=1&show_byline=1&show_portrait=0&color=&fullscreen=1

Att köra med singelklinga fram funkar riktigt bra när man pendlar till jobbet men som fulracer är det ingen höjdare. 44/12 trampar man ur utan problem om man har medvind men 44/25 kommer vara skitjobbigt uppför. TA Specialites har ett 30T som man kan sätta på den innersta platsen på mina SLX-vevar men det hinner jag aldrig få hem så det får bära eller brista på lördag. Däremot ska jag nog beställa ett sådant och gå upp till ECI och köpa mig en Mirage framväxel för en 250:- så man kan använda hojen till lite mer allroundcykling i framtiden.

Själva rundan gick riktigt bra, har man vinden ”med sig” är ju det här med racer en ren lek, har man den inte med sig kräks jag på det.

Nu blir det en runda till på onsdag innan Siljan Runt och sen smäller det i helgen.

5 svar till “Bränd nacke och rostade armar i solen”

  1. Ohhh ni ser ut som riktiga proffs!
    Lycka till imorgon killar, jag håller tummarna för er!
    Kram svägers-kärringen 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s