Vad är egentligen klassat som en idrottsprestation i Sverige?

Att vinna ett cykellopp över 190 km i Italien är det ju uppenbarligen inte.

Som de flesta cyklister vet så vann Thomas Lövkvist igår loppet ”Den vita Vägen” Montepaschi Strade Bianche – Eroica men det är något som våra svenska sportredaktioner helt lyckats missat, förutom DN som hade en liten notis om det.

Nog för att det i Sverige endast finns två sporter (enligt media), fotboll och hockey men ska man anse sig vara någorlunda seriös när det kommer till nyhetsbevakning inom sport borde man väl åtminstone först av allt veta om att en svensk har gjort en sådan fin insats och då kanske även nämna det för de ”få” i Sverige som inte bara är intresserade av fotboll eller hockey. Detta gäller ju självklart inte bara cykel, gör en svensk fina insatser i hyfsat stora sporter tycker jag man kan kräva åtminstone någonting från de stora nyhetskanalerna, eller så är jag bara väldigt naiv.

Letar jag på sportsidan på expressen på lövkvist hittar jag ingenting.
Letar jag på sportsidan på aftonbladet på lövkvist hittar jag ingenting. Här kommer det däremot upp en stor rubrik där det står ”poker”??? Sen när blev poker en sport?
Letar jag på sportsidan på dn på lövkvist får jag 1 träff i minimal font. Men det är ju alltid något.
På SVT hittade jag inget alls och då mailade jag faktiskt Albert Svanberg om detta. Kul och se om man får något svar.

Nu gnällde jag igen. Har ju lovat mig själv att sluta upp med sådana saker här.

5 svar till “Vad är egentligen klassat som en idrottsprestation i Sverige?”

  1. Det där är inte gnäll! En berättigad frågeställning och mycket kloka åsikter. Fler människor skulle våga ha egna åsikter istället för att klanka ned på andras.Men som du säger, i Sverige finns det vara sporterna fotboll och ishockey.

    Gilla

  2. Sverige är ett U-land när det kommer till cykling. Undrar om SCF jobbar för att uppmärksamma media på sådana här saker? De borde ju skicka en pressrelease när så här stora saker sker.För man kan ju inte förvänta sig att sportredaktionerna söker information själva…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s