Gratis kaffe på Vegabaren

Tempen visade -5 och solen sken som aldrig förr. Christopher och jag hade bestämt att vi skulle ta en tur runt Älta, Trollbäcken, Handen, Trånkan (my old hoods), Sköndal, Enskede och hem. En tur på ca 40km som borde funka då jag fortfarande inte hade cyklat längre än 20km i ett sträck sedan skadan i september. Skogen verkade fortfarande vara överfylld av isgator så stigarna fick vänta ett tag till.

Jag började med att öka trycket från 3,5 till 6kg i däcken vilket skulle visa sig vara en höjdaridé

Vid 10.30 kom C förbi och just när vi skulle dra iväg kom Thomas förbi efter dagens tur. C körde som vanligt fixie.
Till skillnad från i tisdags var cykelbanan hyfsat fräsch men när vi kom till Älta fick det ändå bli lite finkörning på gatorna som verkade helt sopade och lika torra som en dag i juni. Dubbdäck har jag inte använt sen 2005 och idag var det verkligen sommar på vägarna så jag väntar nog ett år till.
Vid Statoil Älta blev det en paus då jag var tvungen att pilla lite på växeln. Jag hatar bakväxlar som börjar växla av sig själv, ett problem C inte hade.

Vidare in på Ältabergsvägen fram till Trollbäckens trä och ner till Gudöbroleden. Gudöbroleden har en bred cykelbana på den ena sidan vilket uppskattas. Ligga på vägrenen när det susar förbi alla typer av bilar i en 80 blås känns verkligen inte bra. Fast idag kändes det bättre på vägen då den var torr och cykelbanan typ hade tre meter snö på sig så vi sket i den.Genom Norrby där det var helt tyst. Det verkade som att de flesta var bakfulla och valde att låta bilen stå, förutom någon tjomme som antagligen ville impa på oss med sin enduro då han körde fram och tillbaka och kollade på oss med trånande blick. Dagens stopp tog vi på Vegabaren där vi beslöt oss för att ta en kopp java som killarna bjöd på. Antagligen tyckte dom synd om oss som inte hade råd att köra bil.Efter 20 minuters kaffepaus krängde vi på oss de svettiga kläderna som nu var härligt kalla och blöta. Gamla Nynäsvägen norrut och förbi Frasses Restaurang Vega Värdshus som han köpte för ett par månader sen (grym planka ska ni veta, både bjarne och murkelsås) och fram till Trångsunds kyrka där vi tog en 5-minutare då jag ville besöka morsans grav. Nu var alla större vägar avklarade så chansen att överleva kändes ganska överkomligt nu.Vidare på Perstorpsvägen förbi Telia och infarten till Sköndal där vi spöade dagens sista backe.
Sen blev det småvägar genom Kärrtorp och Björkhagen fram till Hammarbyhöjden där vi kände att det började rycka i CX-tarmen så vi tog skogsvägen förbi IP till Hammarbybacken och körde nerför stigen bredvid backen. C som körde fixie tyckte att det var en höjdare, själv var jag mest rädd, fast det värsta skulle komma…. Nedanför Hammarbybacken kom så blankisen och tanken att ”bara rulla och inte svänga” hjälpte inte mycket, framhjulet kanade åt sidan och endast tack vare min oerhörda skicklighet klarade jag mig.Kaffet med pistagebullen på 7/11 satt som en smäck och de sista 200 metrarna kändes helt ok.

Turen blev 42 km (C kan lägga på 15 till) och jag skulle lätt kunna ha kört en 30 km till. Känns bra inför framtiden.

4 svar till “Gratis kaffe på Vegabaren”

  1. Cyklar förbi men kommer inte in och hejjar, du va mig just en juste svåger! Vi kan oxå bjucka på gratis kaffe! 🙂/Jerka

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s