Oljebyte med varierande resultat


Ikväll kom Andreas över då vi skulle ha en liten oljebytessesion på våra Deorebromsar. Min frambroms var stendöd och hans var rejält svampiga.

Det första jag ser när jag tar ut cykeln är att det är en liten oljefläck på styrlindan på min Peregrine vilket inte kändes sådär jättebra och visst var skruven uppe vid oliven fuktig av olja.

Nåväl, vi är alla barn i början tänkte vi och Andreas såg väl chansen att marinera mina belägg och inte hans på det första försöket och snäll som jag är så gjorde vi ett försök på Singularen och satan vad lätt det var när man är två Lattefarsor som samarbetar.

Själva ingreppet tog väl två minuter och inte en droppe spilldes. När jag hade tryckt i ca 5ml utan att någon luft kom skruvade vi ihop allt men som väntat kom det inte upp det tryck jag ville ha så i morgon blir det till att leta upp ett set med insert/oliv.

Hur gick det med Andreas bromsar då? Som en färsk semla såklart… Min broms funkar fortfarande inte men hans två?!?!?!?! blev som nya, sometime life isn’t fair…. Nämnde jag att det var jag som betalade oljan?

Tack till Pär för tipset om den gröna Citroenoljan, dryga hundralappen för en liter kändes som ett ok pris.

Resultatet uteblev men ack vad härligt det var att känna att LCF’s mekkvällar kanske är på gång igen. Nu ökar vi…

I helgen blir det asfaltscykling, vågar inte cykla på isgatorna i Hellas utan dubbar och jag är för lat för att byta ut mina UST, plus att jag vill se om jag pallar en 60km med mina 980 grams däck på. Mer om det senare.

Tjoflöjt!

6 svar till “Oljebyte med varierande resultat”

  1. Mankan: Den är nog fin-fin. Mineralolja (Shimano och Magura) i ett tämeligen slutet system kontamineras inte.DOT (alla andra) är dock bra att byta med något års intervall då det drar åt sig fukt från luften.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s