Fem fånar på hal is

Då Christopher var sugen på en tur i skogen efter en tids ofrivillig vila möttes vi upp nedanför Hammarbybacken, Christopher, Tobias, Bear och jag. Johnny var son vana trogen exakt sex minuter sen. Bear poserade med sin Santa Cruz Blur LT med dubbdäck. Naturligtvis häcklade vi honom för det men när Johnny väl kom med dubbisar på hojen stelnade våra leenden något då han brukar ha koll på isläget och inte kör med dubbar om det absolut inte behövs.

Utan dubbdäck men med gott gry i skallen satte Christopher fart mot filisofens grav, ett mycket bra val visade det sig, för Johnny och Bear. Vi andra fick släpa hojarna uppför backen, cykla 20 meter och släpa släpa släpa…. Väl upp vid starten av Traktormakt insåg vi att om det skulle bli någon cykling var det bushen som gällde och så fick det bli. Utanför stigarna var det krispigt och bra fäste även för oss med sommardäck och Sicklaskiftet passerades utan några större missöden.

Över Ältavägen och sen bakvägen upp mot gröna där vi återigen cyklade i vildmarken för att få till det lilla fäste vi så hett längtade efter. När vi väl kom upp på på utskiksberget märkte Johnny att han hade bromsläckage och vände hem.

Vi som var kvar körde vidare och efter lite impulsartade stigar ála Christopher och till slut hittade vi ut på brandområdet där vi med en viss möda tråcklade oss ut på gula spåret ovanför sjön och där det fäste bra för oss utan dubbisar. Bear körde hela utan att sätta ner fötterna såklart.

Vägen tillbaka till Hellasgården kördes sen på Källtorpsjöns frusna is och Bear, bördig från Kalifornien verkade aldrig ha sett is innan och var som ett barn ute på sjön och lekte Tony Rickardsson så gott han kunde.

Värmen i Storstugan gjorde gott och det gjorde även laxmackan jag snodde Christopher på. På hemvägen ringde Johnny och berättade att han hade fixat bromsen och var på väg ut igen.

Vägen hem gick via grusvägarna i Sicklaskiftet. Visserligen har kommunen totalförstört skogen men har man bråttom hem kan man ju alltid gasa på och skrämma alla tanter som nu går där och har kämpatg för att få bort cyklisterna från stigarna… Där fick dom…..

Kameran glömde jag vilket jag ångrade ute på Russian BBQ men en GPS-rutt blev det i alla fall.

2 svar till “Fem fånar på hal is”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s