Snart susar jag på Södertörn

För ett par år sedan bestämde jag mig för att jag inte hade tid att åka cykel på asfalt, det vill säga landsvägscykling men efter att ha hört alla historier om turer på en 10 – 15 mil där man är en klunga på en tio personer som susar genom landskapet i en 30km/h måste jag erkänna att det har byggts upp en längtan att dra på sig vita strumpor, raka benen och lägga sig i bocken och låta vinden smeka min rakade skalle.

Så när min Peregrine var klar började jag att slökika lite efter en ram och den ramen skulle antingen vara i stål, titan eller kolfiber. Två av dessa material är ofta lite dyra så fokus lades då på en stålram vilket även är ett material jag har fallit lite för. Mina tre favvocyklar är nämligen i stål.

Vem vill ha någon hoj i titan som inte åldras?? Hur i helsefyr ska man då kunna byta saker utan att behöva förklara sig? Nä, stål är bra för det rostar och det kan jag hävda för mig själv om ett tag när jag känner för att byta ram igen!

Efter att av misstag ha kollat i en tråd på happymtb.org såg jag att en kille hade en Surly Pacer från 2007, samma ram jag hade kollat in till salu och gissa vad, han hade den kvar. Ramen i sig är inte så dyr, knappa 4000:- ny men när han sa att han ville ha 1200:- för den inkl styrlager samt att den var i strl 56cm slog jag till snabbare än en mungo.

Så med lite flyt får jag susa omkring på Södertörn och i Roslagen redan i sommar med mina kompisar och åka snålskjuts på dom i klungan.

Den stora frågan är ju bara om jag ska ha moderna, radialekrade hjul eller om jag ska bygga egna med tvåkors fram?

Som Johnny sa så sent som för några veckor sedan. – Det är inte en fråga om du ska bygga racer utan om när.

12 svar till “Snart susar jag på Södertörn”

 1. Det där måste ju vara ett av Sveriges mest fotograferade Gunnebo-källarförrådsburar (som ju inte ens är ditt!)Och Bruse, du kommenterade ju inte ens att dina gåvor till Atle förvandlats till mek-ställ.Men det är bra jobbat Johan, du har ju hunnit bygga 2 cyklar på den tiden det tar för mig att byta styrlager…

  Gilla

 2. Du kommer få ligga först i klungan i maj. Sedan går du bakåt ju längre säsongen blir. Så funkar det för. =DDet blir nog ett stiligt bygge. Jag tror ett par traditionellt ekrade och handbyggda hjul skulle sitta fint på den där.-Skogling

  Gilla

 3. Fel body på dina hjul Patrik, mina hjul kommer bestå av Campa Recordnav bak, Tune Mig 70r fram, kinLin XR-270 fälgar och passande ekrar, dryga 1450gr om jag bara vågar bygga med ”rätt” ekrar, annars en 100gr till.

  Gilla

 4. Bra jobbat Johan. Ett par handbyggda gubbhjul med Open pro, DT revo och Campa Record skulle sitta fint på den. För jag antar att du kommer köra Campa, det är ju ändå dyrast. 🙂Det ska bli härligt att se dig i klungan i sommar Johan. /J

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s