Ofrivillig uppdatering

Jag hade knappt lämnat jobbet utan hade bara kommit ca 300 meter när jag kände att något inte stod rätt till på vänstersidan. Jag tittade ner och där hängde foten och under foten satt det en pedal och fäst i pedalen satt det en vevarm.
Exakt vad som hade hänt vet jag inte men jag misstänker att jag inte hade dragit båda insexorna som klämmer åt runt axeln med samma kraft så vevarmen hade krupit ut och i samma stund halvmosat räfflorna på axeln som vevarmen skall passa in i. För att ens kunna ta mig till mitt kundbesök var jag tvungen att ställa cykeln mot ett elskåp och använda en sten för att banka in vevarmen, vilket säkert inte gjorde att den mådde bättre efteråt.
Som tur är finns det ju lokala cykelhandlare med bra lagerhållning och där kom jag över ett Shimano SLX vevparti för 150:- mindre än vad cyclecomponents ville ha (exkl frakt dessutom). Bashen och 36T klingan fick jag på köpet.
De nya vevarna kanske blev lite tunga då jag hällde i ca en liter blå loctite runt insexskruvarna som klämmer åt runt axeln men nu ska det väl sitta?

8 svar till “Ofrivillig uppdatering”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s