Summering

Att jag som bara cyklar för att det är roligt och mest på hemmaplan skulle göra någon seriös summering känns ju bara löjligt. Cyklar man lika mycket och med en målmedvetenhet som Johan gör kan det ju finnas en anledning att göra en mer seriös summering men inte för mig.

Däremot finns det en del saker inom cyklingen som har varit mer eller mindre roliga.

  • På pluskontot måste tisdagsturerna som Aron drog igång med redan hösten 2007 vara en självklar kandidat. Dessa turer har gjort att jag har gått från en värdelös nolla till en hyfsat bra kulcyklist, tack Aron för det och alla ni som har dragit upp tempot så jag har fått kämpa på som en galning. Patrik och Johnny med flera, ni vet vilka ni är.
  • Andra roliga saker är mina tre nya cyklar, två från Singular och en från någon fuffens firma som gör en trackram som kallas för Paké som jag köpte i år. Först en Swift SS i våras som ersatte min gamla On-One Inbred, lite senare Pakén som har gått som kulcykel på asfalt och senare i höst en Peregrine som kommer gå som lite allt-i-allohoj. Att bygga är ju helskoj, det spelar ingen roll om det är en cykel, en radiostyrd bil eller en byggsats, men visst är det ju kul att förena det med sin hobby. Jag har redan börjat fundera på att bygga en LVG-hoj baserad på en fin och lätt stålram med fina Campagnolosaker på men det får vänta några år hade jag tänkt.
  • Atle har på senare tid verkligen börjat uppskatta sin lilla Specialized Hotwalk, även fast benen är lite för korta. Hoppas verkligen att man får ut honom i skogen om några år så han inte blir en stillasittande soffpotatis som bara lirar dataspel.

Det negativa i år gällande cyklingen kan väl egentligen summeras till Flandern Runt, Giant Trance och Bicepssena.

  • Flandern Runt var jag anmäld till när min bror fick för sig att gifta sig samma helg. Inte svårt att prioritera en sådan sak men det hade varit helskoj att köra. Kanske för bli 2010 då min arm nog inte kommer klara av 26 mil av skitväg i vår.
  • Giant Trance, denna cykel som av någon anledning mest bara strular. I år var det min gaffel som gick åt helsefyr och som slutade med att jag fick en helt ny. Tack Rock Shox, Vartex och Sportson på Katarina Bangata för det. Nu står den igen med en trasig bakaxel. Ska man verkligen ha en cykel med en massa växlar och dämpning överallt? Det pajjar ju bara hela tiden.
  • Angående bicepssenan så flög jag över styret den 2:a september på en tisdagstur på hojen från helvetet, min Giant Trance alltså vilket resulterade i en avsliten bicepssena och 114 dagar utan stigcykling.

Så idag, dagen innan självaste nyårsafton tog jag årets sista tur tillsammans med Viktor, Johnny, Aron, Christer och Andreas och känslan av att vara tillbaka i skogen med en pannlampa på huvudet går inte att beskriva i ord så jag kommer inte ens att försöka med det men för att göra en liten slutkläm på allt så känns det idag den 30/12 att jag äntligen är på väg tillbaks, tjoho!

Annonser

6 svar till “Summering”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s