Lagerbyte med misstänkt mutterbrott

Aron lånade min cykel för ett tag sedan då hans ram hade krackat och efter turen påpekade han att lagerspänningen, speciellt bak sög. Då jag inte har gjort något med hjulen sen mars -05 då dom köptes tänkte jag då att det kanske är dags att byta ut dom.
Sagt och gjort, 288:- fattigare hade jag Mavics lager hemma och var redo att påbörja processen.

Det kan kännas lite läskigt och osäkert att göra sådana här saker men vågar man inte lär man sig inte och hur ska man fatta hur sakerna funkar om man inte ser hur dom är uppbyggda?

Föga anade jag att det skulle vara så lätt att demontera, knacka ur de gamla samt montera de nya lagrena. Båda hjulen var gjorda på mindre än en halvtimma men när jag skulle justera lagerspänningen på bakhjulet såg jag en trolig orsak till att lagerjusteringen var så kass. Justeringsmuttern på kassettsidan hade en spricka i sig, vilket jag inte tror är normalt så jag monterade ihop allt, skickade ett mail till Pedalogerna och hoppas att dom får in en ny mutter snart. Att justera lagerspänningen kändes lite onödigt i detta skede.

Nu vet jag i alla fall hur mina Mavichjul jag har haft sen mars -05 är uppbyggda, sent ska syndaren vakna.

3 svar till “Lagerbyte med misstänkt mutterbrott”

  1. Vet du, jag tror att djävulen bor i alla delar på en cykel som rör sig på nåt sätt. Och nöär man väl bytt en grej, så är det nästa grej precis bakom den prylen man bytte. Man har alltid nåt som byts ut liksom./N

    Gilla

  2. Allt går alltid sönder på mina cyklar, speciellt på min Trance. Ska man ens ha den kvar? Den kostar ju bara pengar plus att Singularen är roligare. Fast andrahandsvärdet är ju så lågt att den llika gärna kan va kvar. Någon gång kanske jag vill cykla FS.Angående moppen så står den kvar hos brorsan. Måste fortfarande byta remmen och olja i den. Känns inte som någon brådska att få igång den men inom ett par veckor tänkte jag nog ha den igång.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s