En bra kväll

Efter att ha slappat hela helgen kände jag mig tvungen att ge mig ut i snöstormen och röra lite på benen.
Underlaget varierade mellan hyfsat plogat till 10cm modd som gjorde att fötterna flaxade fritt i mörkret. Löpningen gick bra, det märks att man faktiskt har rört på sig de senaste åren så vägen tillbaks kanske inte blir så lång som jag först hade trott.
När jag nästan var hemma såg jag något på vägen som vinglade i snömodden. Det var Mange som hade tröttnat på dagens innesittande föräldraledighet och gett sig ut på vinteräventyr med slutdestination Sickla. Vi gjorde sällskap i ett par minuter innan vi båda började känna att kylan började bita i kinderna. Han vinglade vidare på sin Motobecane och jag lufsade vidare i mina allt för tunna och öppna joggingskor, tur att snön är hyfsat torr.

Efter att ha avnjutit ett avsnitt av en av de mest orealistiska kriminalserier gick jag så ner i källaren för att meka på de nya vevarna som kom idag. Det är ju pinsamt enkelt att göra detta, speciellt med den hyfsat nya Pedroshylsan jag har införskaffat.
Det blev till slut ett Deore 48/36/26 med genomgående axel då jag gillade den silvriga färgen när jag såg en bild på det. Tyvärr är det inte en blank silvrig färg som man kan hitta på exempelvis de vevpartier jag först tittade på men som var för smala för ramen, men det kommer bli super ändå. Den lilla klingan tog jag bort. Att ha tredelat på en hoj jag mest kommer cykla grusväg och enstaka stigar känns helt absurt. Jag använder ju aldrig den lilla klingan på Transan.

Det jag inte gillade var att gängorna på drivsidan av någon anledning är längre än de på den andra sidan så när man som jag tänkte sätta två distanser på icke-drivsidan såg det ut att bli för lite gängor kvar, vilket resulterade i att jag satte de två distanserna på drivsidan och den ensamma på den andra sidan. Jag tycker att klingorna kom lite väl långt ut men det är väl så det får bli antar jag. Den stora klingan ligger exakt i fas med den lilla klingan bak och jag skulle gärna haft den lite längre in. I-landsproblem…..

Skulle egentligen haft med mig kameran ut och tagit en bild på snöovädret men det är så värdelöst att ha en massa saker med sig ut i fickorna så det fick bli en bild på hojen istället. Som för övrigt endast saknar styrlinda, höljen och vajrar nu.

Och om det var bra nog så skulle jag slöläsa lite i min nya Cycling Plus innan jag skickar den till nypan och på sid 62 hittar jag en recension av Peregrineramen. Åtta av tio fick den vilket är helt ok. Som sagt, en bra kväll.

3 svar till “En bra kväll”

  1. Fan, den blir snygg Johan!Och det där är ju dessutom en riktigt allround cykel, som du kan slita på i vått och torrt, på grus, stigar och helt vanlig svart asfalt./N

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s