Jag, en teknikidiot

I förrgår fick jag min nya mobil, en Sony Ericsson X1 som har mer funktioner och finesser än jag behöver. Dock har den något jag verkligen använder, ett utdragbart tangentbord så därför föll valet på just den.
Iphone må se ball ut men utan ett riktigt tangentbord suger den åsneballe i min värld, åtminstone som arbetstelefon. Skulle kunna tänka mig en privat men då jag får använda jobbmobilen hur mycket som helst känns det inte intressant.

En av funktionerna jag bara var tvungen att testa var ju den inbyggda Live Messengerklienten. Allt funkade finfint, föga anade jag att mitt nästa drag skulle vara förödande…..
Det är ju så att telefonen automatiskt kopierar ner alla MSN-kontakter till den normala kontaktlistan, that’s fine with me men jag måste erkänna att när jag tog bort kontakterna, inte i Live Messengerklienten utan i den vanliga kontaktlistan hade jag ingen aning om att jag automatiskt tog bort alla mina MSN-kontakter från mitt konto som ligger på någon server någonstans.
Döm om min förvåning när jag idag insåg att alla kontakter var puts väck. Så nu har jag skickat mail till en herrans massa människor. Får se hur många jag har missat.
Så alla ni som har en mobil med Live Messenger, ta för i helsefyr inte bort kontakterna i din kontaktlista, det kan få förödande konsekvenser.

Annars tycker jag den funkar helt super. Jag vet att den har fått taskigt betyg i flera tidningar, att den skulle vara seg, att den bara har 65 536 färger och så vidare. Detta är inget jag än så länge har märkt något av, eller så är det bara för att mina äldre telefoner har varit ännu segare. Kollar man på en film i den är ju kvaliteten helt galet bra så jag behöver inte bättre skärm eller fler färger än 65 536 stycken.

3 svar till “Jag, en teknikidiot”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s