Vevparti deluxe

Jag var förbi Miche idag och hämtade upp mitt nya vevparti till Peregrinen.
Det vevparti jag hade tänkt mig, ett SRAM S350 compact var slut överallt och gick inte att få tag på varken där eller hos Sportson men som av en ren händelse hade Pedalogerna ett Truvativ Rouleur 2.2 compact 50/34 hemma som dom redan hade sålt.
Tur för mig så passade det inte killen som köpte det så Miche erbjöd mig det för ett spezialpris med 600:- rabatt vilket kändes helt ok för ett vevparti som endast har varit provmonterat på en cykel. Klingorna hade inte ens känt av en kedja så det är verkligen som nytt.
Nu kan man ju tro att det är ett SingleSpeed-parti men däri ligger det fiffiga med priset. Killen som skulle ha det skulle köra det på en SingleSpeed men tyckte inte att det var funkis så det jag fick göra var att lägga ner en tio minuter på att ta bort de korta klingbultarna (tackar för dom) och ersätta dom med de (i mitt tycke snyggare) svarta originalbultarna och nu ser partiet ut som till höger.

Summa kardemumma blev att jag fick ett finare vevparti inkl lager för ett lägre pris än det vevparti jag hade tänkt mig från början. Kanske inte helt från början då jag först var inne på ett Campagnoloparti men då det verkar som att inget blir som det var tänkt från början åker jag bara med nu.

Det enda som nu kan sätta käppar i hjulen från att köra Campagnolo är om det skulle vara så att framväxeln på en Campagnoloväxel drar annorlunda än en Shimano/SRAM så att avståndet mellan klingorna fram skulle mismatcha. Det låter ju långsökt men konstigare saker har väl hänt?
I så fall blir det SRAM men så långt ska det väl inte behöva gå. Jag får vända mig till eliten på happy för råd.

Ett svar till “Vevparti deluxe”

  1. Du lär nog kunna köra Campaväxel eller SRAM växel till vevpartiet. Fast inte Shimano, för det är så fult 😮OLMO är ett klassikt cykelmärke. Och stålramar är rätt fräcka. Själv är jag fortfarande sugen på Cinelli Spirit ( Nebium stål med karbon ) eller en titanram./N

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s