I helgen ringde kyrkklockorna för masen och kullan

I helgen var vi i Rättvik på bröllop. En av mina bästa vänner (även fast vi endast har känt varandra i drygt två år), Andreas gifte sig med Madeleine, som jag för övrigt är arbetskamrat med, snacka om en liten värld!
Brudparet hade beställt fint höstväder och vädergudarna blidkade de kära tu och bjöd på dryga 15 grader och sol.

Som ingångsmusik hade paret, liksom vi, beställt Andersson/Ulvaeus, i detta fall ”Arrival” mot vår ”I do, I do, I do, I do”. Hela bröllopsakten var väldigt fin och dom hade till råga på allt fått världens bästa Rättvikspräst.

Middagen intogs på Vikarbyns Bystuga och bestod som traditionen säger på en härlig tvårätters samt tårta till kaffet. Huvudrätten, som bestod av Fransyska från Dalarna var bland det bästa jag har ätit på länge och en kul parentes var att en kompis till brudparet som kallades för Malte, dagen till ära hade bryggt två ölsorter i sitt lilla hembryggeri. Även fast jag äter morfin sippade jag lite på det och i min mun var det riktigt gott.

Innan det var dags att bege sig hemåt bjöd Borgeforsarna på brunch till paketöppningen. Slav under det goda som jag är blev det våffla (plus en massa andra godsaker som traditonen kräver finns på en brunch).

Tack så oerhört mycket för att vi fick komma och fira ER stora dag med er som innehöll både ett superbröllop med tillhörande fest samt ett oerhört vackert septemberväder.

3 svar till “I helgen ringde kyrkklockorna för masen och kullan”

  1. Grattis Stanmpe! Hoppas att Du läser Johans blogg.Ja, världen är kanske liten. När jag var på bröllop i Rättvik för en del år sedan hölls även den bröllopsfesten i nämnda bystuga. Dagen till ära var brudens morbror full innan brölloppet hade börjat oh dyngrak lagom till kaffet….Några skandaler under helgens bröllop?

    Gilla

  2. Tack tack Jocke (och Johan givetvis). Jorå, nog läser jag bloggen, har dock varit offline ett tag uppe i Dalarna.Fan vad kul det är att gifta sig! Samma euforiska känsla som sitter i länge kan bara jämföras med att få barn.Inga skandaler förutom att bli kallad ”jäkla fjolla” av Tony Rickardsson (inspelat tal) : )// Stampe

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s