Mamma Mia vilken show

Vi var på musikal igår. Mamma Mia på Globen. Mirja hade köpt biljetterna till sin mamma som en födelsedagspresent och lilla jag fick halka med på ett bananskal.

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om showen. Gillar man inte ABBA’s låtar är den nog inget att hänga i julgranen, men för en annan som tycker att dom gjorde väldigt många hits (vi hade till och med ”I Do I Do I Do I Do I Do” som ingångsmusik i kyrkan till vårat bröllop) var den en ren fullträff.

Jag har varit på en del musikaler och operor i mitt liv och visst kan det finnas guldkorn i repertoaren som ”Music of the night” i Fantomen på operan som jag såg på Broadway för några år sedan men att ha en musikal fullspäckad med i mina ögon superhits är något som är väldigt svårt att slå.

Och även fast jag inte ser mig som en känslig människa fick jag nästan en tår i ögat igår under flera av låtarna fast det kan ju ha att göra med att jag tänkte på bröllopet och min mamma som självklart var en av huvudfigurerna den dagen. Föräldrarna brukar ju vara det om än lite i bakgrunden.

Nåja, jag ger den fem semlor av fem möjliga. Det vill säga toppbetyg.

3 svar till “Mamma Mia vilken show”

  1. Kul att Du tyckte om Mamma Mia, Johan.Jag följer bara med när min fru vill gå på någonting. Ja, jag vet, det kanske är lite manschauvinistiskt. Men jag har inget eget intresse i att gå på musicaler eller andra kulturevenemang.Jag är ändock glad att jag kommer iväg på dylika tillställningar med jämna mellanrum tack vare min kära fru…. Annars skulle jag gå miste om ett och annat guldkorn faktiskt.Just Mamma Mia på Cirkus var en riktig hit!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s