Ett välkommet mail landade idag


När jag för någon timma sedan kollade min gmail hade följande meddelande hoppat in i inkorgen:
Dear all,
Many thanks for taking a leap of faith and placing your Peregrine pre-order!
Firstly I have to extend my huge apologies that this has all stretched out so longer than anticipated, even with multiple revisions to our delivery schedule. I only hope that you ultimately find it worth the wait.
The good news is that the shipment arrived in the country yesterday, it now just needs to clear customs and be delivered to me. I’ll then do all my usual frame prep and final readying, then they will be going out I hope before the end of next week.

Jag har velat nog när det gäller storleken och kommit fram till att jag antingen:

  • Skall ha en som har ett 59cm effektivt topprör med ett 60cm långt sadelstolpsrör.
    • Fast då måste jag ha en 80mm stam baserat på min gamla racer som var 58cm lång och på den hade jag en 90mm stam då jag inte gillar långa cyklar av någon anledning.
    • Min gamla Miyata hade ett 61cm långt sadelstolpsrör och jag gillade inte höjden på den cykeln.
  • Skall ha en som har ett 56cm effektivt topprör med ett 56cm långt sadelstolpsrör.
    • Då kommer jag att ha en stam på antingen 110mm eller 120mm som jag tycker passar sig bättre på en stålram med traditionella vinklar.
    • Det finns en risk att droppet sadel/styre blir lite stort men med tanke på att min Fixie har en ram som har ett 55cm långt sadelstolpsrör center-center och 57cm center-top och en nedåtvänd styrstam tror jag inte att det kommer bli ett problem.

Så det blir en 56cm med samma modell av stam jag har på fixien och som antagligen kommer vara uppåtvänd till en början. Det borde verkligen minimera dropet.

Prio 1 nu blir styrlager, styrstam, styre och hjul så den åtminstone kan stå för sig själv och inte behöva sitta i ett mekställ.

Resten tar jag när det kommer.

Och nu till dagens lilla övning:
Tog mig en liten sväng med Pakén idag till Trollbäcken fram och tillbaka. Mirjas kusin har köpt radhus och idag fixade vi innertaket vilket var pinsamt enkelt när man har en tryckluftsmatad spikpistol till sin hjälp.
Däremot var det pinsamt jobbigt på vägen dit men med tanke på hur lätt det var hem skyller jag på vinden och att jag var nyvaken när jag cyklade dit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s