Några härliga dagar i skärgården.

Vi tog tillfället i akt att spendera ett par dagar hos Mirjas släktingar på Ornö nu i veckan. Med en lufttemp på närmare 30 grader och en gassande sol passade det väldigt bra att åka ut och känna pålandsvinden smeka mitt Samsonhår. Som vanligt blev det mest att slappa och ha det bra, grilla lite och umgås och snacka lite skit.

Kyrkviken.Atle stormtrivdes som vanligt hemma hos Vivi och Tubbe och spexade så mycket han bara kunde. Värmen kände han av men vår medhavda plaskpool fyllde sin funktion och att kasta stenar i den var höjdpunkten på resan.

Atle och Emma på väg ner mot glassen.Ett besök hos Sollan och Berra på Hässelmara gård brukar vara en höjdpunkt för lillkillen fast idag var det mest traktorn som var spännande. Grisarna, fåren, hönsen och kalvarna var ju bara sådär intressant.

Atle springer till potatislandet.Självklart hälsade vi på Viking som åkte till Änglarna på min födelsedag förra året. Av Atle fick han en liten NASCAR-bil att leka med som vi lämnade på hans lilla viloplats.Ornö är verkligen en pärla att åka ut till när man vi vill komma bort från allt. Bara 30 minuter till Dalarö och sen 30 minuter med färjan så är man framme. Helt bort från allt men ändå så nära om man av någon anledning måste hem kvickt.

Fruktsallad med glass och havreknäck är smaskens.För tränings och tävlingscyklisten är Ornö däremot ingen direkt pärla.
Asfaltsvägen som går mellan Hässelmara och Lättinge är ca 12km lång och är smal och ganska grov. Med tanke på att det inte finns några lagar på Ornö finns även risken att möta en överförfriskad bilförare. Nä, riktigt så illa är det inte men vägen är alldeles för kort för att ta med sig en LVG-cykel.

Rosalie gungar som i gamla dar.För MTB-cyklisten finns Ornöstigen, en kulturslinga som elever på Ornö skola har skapat. Den går från skolan och fram till gruvan. Ornötrollen visar vägen. Skyltar med kluriga frågor finns längs stigen. Tråkigt nog för cyklisten är den bara några km lång. Resten av skogen på Ornö är mest tät skog och myrmarker vilket passar perfekt för svampplockning men jag har än så länge inte hittat några stigar värda att cykla på.

3 svar till “Några härliga dagar i skärgården.”

  1. Tjena, Lattefarsan i Hammarby! Googlade på ”cykelkompisar” och hamnade på din blogg. Jag flyttade upp till stockholm, Saltsö-Boo, i måndags, och hittar inte i skogarna. Känner inte heller några cyklister i stockholm som jag kan hoja med. Skulle du vilja guida mig runt i skogarna runt nacka, Hellas ska va bra har jag hört, så får du gärna höra av dig. johanasebrant@hotmail.comtrevlig blogg föresten….

    Gilla

  2. Tjena Johan och välkommen till Sthlm. Självklart guidar jag dig runt Hellasskogarna men jag råder dig starkt att även besöka http://www.happymtb.org. Ligger under ”Annat läsvärt” som Sveriges bästa cykelforum och regga dig där. Väl där kommer du att hitta en massa folk att cykla med samt diskutera en hel del andra saker med.Jag ska cykla något i helgen hade jag tänkt. Mailar dig om det.

    Gilla

  3. Ornö. Där har jag inte varit på många många år. Exfruns moster bodde där, och drev bland annat en Pub på nån gammal båt vill jag minnas. Annars har jag nog mest nåt ungdomsminne från Fjärdlång, och nåt scoutläger där jag fick en fästing dom fick plocka bort. Den satt på pungen såklart 😦/N

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s