Det blir aldrig som man tänkt sig


Sex dagar efter förra inlägget har gått och min tänkta spec på den nya hojen har gått helt åt helvete.

Hjulen – Jag har redan fått ett supererbjudande på ett par andra hjul. Fälgen har förvisso en rekommenderad däcksbredd på 28mm men den nuvarande innehavaren har tydligen kört 35mm på dom så det verkar ju funka. Eventuellt använder jag dom hjulen som LVG-hjul och bygger mig ett par skogshjul i ett senare skede. Någon som vet hur breda däck man egentligen få på ett par Open Pro? Med tanke på att man får på ett par Fat Albert 2.35 på ett par Crossmax Enduro som är 3.6mm bredare än Open Pro borde man ju kunna kränga på ett par 38mm’s.

Styret – Jag hade ju tänkt att ha ett kompaktstyre men efter Nypans förslag och Markus erbjudande kommer det nu att bli ett Salsa Bell Pro. Åtminstone till en början. Jag gillar flaren på det styret även fast jag fortfarande inte har släppt tanken på ett kompaktstyre.

Växlarna – Jag hade ju tänkt att köra tiodelat men då XT-navet har alubody får det bli niodelat istället. Vilket egentligen är skit samma. Jag antar att komponenterna blir billigare att köpa (reglage/växel/kassett osv) så det gör ingenting.

Styrstammen – Då jag av olika anledningar vill ha ett 26mm styre går X2-stammen bort.

Jag får se om någon del av originalplanen håller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s