Ej längre vilse i pannkakan

Jag har länge ansett att det här med GPS när man är ute och cyklar är helt onödigt och om jag ska vara ärlig anser jag nog det fortfarande.
Det hindrade dock inte mig från att införskaffa en.

GPS-djungeln är tätare och djupare än de andra flesta pryldjunglar, åtminstone om man inte har någon koll på vad man ska ha så jag gjorde det enda rätta och letade lite samt ställde några frågor på det ypperliga forumet HappyMTB som är känt för att behandla icke-cykelsaker som exempelvis var man kan hitta en bra frisör i Göteborg eller vad som gäller om man riskerar att bli deporterad från Kazachstan.

Efter att jag insett att jag inte hade behov av någon cykelspecifik GPS, det vill säga med puls och kadensfunktioner rekommenderade Jonas en Garmin eTrex Legend HCx som låg bra till i pris och hade de funktioner som jag kunde se att jag behövde. Det jag inte fick med som jag eventuellt skulle vilja ha var höjdfunktioner och en elektronisk kompass men då den modellen kostar ca 700:- mer kände jag inte att det var berättigat. En kompass kan jag köpa för en hundring om jag känner att jag behöver en.

Än så länge har jag inte testat den men den ser ju lovande ut i alla fall. Lyckades få tag på Friluftskartan Pro över hela Sverige till en bra penning och enligt expertisen är det den bästa friluftskartan man kan få tag på och det låter ju lovande.

Med minneskort på 2GB kostade den knappa 2000:- vilket får anses vara ett ganska bra pris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s