Söndagscykling på en torsdag.


I morse hörde jag en ringklocka som plingade som tokigt. Detta var på Stadsgårdskajen och snart fick jag besök av Staine som hade kört en liten extrarunda på sin väg till jobbet. Solen gassade även fast temperaturen inte ännu hade värmt upp luften och vid Sheraton stack han av mot Sveavägen och jag fortsatte mot Solna.
Det märktes att det var dagen innan nationaldagen för på både cykelfronten som så väl på bilfronten var det tomt.
Skönt att för en gångs skull slippa väja för folk på cykel utan ringklockor eller armar som visar att dom vill svänga. Jag valde att cruisa lite sådär halvmysigt på vägen till jobbet och kom väl in på dryga 35 minuter.
På hemvägen körde jag i mitt normala tempo och sluttiden blev på minuten 30 minuter. Ganska ok med tanke på att jag följer de regler som finns (nästan) och tuffar på i andras takt på sträckan Stadshuset – Slussen. Det finns ingen anledning att stressa där då det oftast är packat med folk som kanske inte alltid ska vara ute i trafiken, inte ens på en cykelbana. Så snittet blev således 28km/h på hemvägen utan att frihjula.

—————————————

En dag som denna kan man ju inte riktigt sitta inne och lekparken hade Atle redan varit där så efter att ha diskuterat lite valde vi att testa ut en bra cykelväg till Frans & Angelica som bor på Gudö.

Den första biten hade jag koll på. Ut på Ältavägen, förbi Hellasgården, genom Älta, Lovisedalsvägen vid Statoil och Tyresjövägen/Linblomsvägen fram till Trollbäckens Trä.

Väl framme där tog telefonen med sin GPS över rutten och exakt efter en timme var vi framme vid Casa Gudö. Trist gräsmatta dom har ner mot sjön.
Efter att ha fikat lite, tittat på Theodor, kollat på fiskarna som lekte vid bryggan och plaskat i fontänen bar det hem igen. Kapade tiden med tio minuter och strax innan Hellasgården slaggade Atle in.

Snart såg jag det enorma fjället och de underbart snygga lådorna till hus där vi bor.

Efter att ha införskaffat en pizza på det lokala haket åt sen Atle och jag på balkongen och avslutade med ett ballerinakex (och kaffe för mig).
Nu är det dags att åter cykla. Denna gång in till stan för den så olagliga svarttävlingen ‘Den heliga treenigheten’ där folk ska köra som galningar och leta kontroller.

Over and out…

Ett svar till “Söndagscykling på en torsdag.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s