På väg mot Mr Olympia efter fyra års vila.


Så kom då dagen när jag äntligen tog tag i det jag har sagt till mig själv under ett halvårs tid. Efter de dagliga 15km jag har till jobbet körde jag mitt första styrkepass på fyra år.
Grym som jag är blev det tunga vikter.

  • Marklyft á 50kg
  • Bicepscurl á 20kg stång
  • Militärpress med 10kg’s hantlar

Jag insåg att jag har ett tag kvar till mina forna dagar. Även fast jag inte var jättestark då så har jag i alla fall tagit 192,5kg i marklyft, 155kg i knäböj och 115kg i bänkpress och dit lär jag ju aldrig komma men nu är fokus på att må bra och att bli stabilare i kroppen för cyklingen.

Nästa pass blir det ben, triceps, bröst och mage och så kommer det bli i början till dess jag kommer igång på riktigt för då blir det ett ”riktigt” schema även fast målet är att max köra 30 min per gång.
Ska se till att få lite tips av jobbarpolaren som var med i Gladiatorerna. Är lite osäker på om man ska träna antagonisterna under samma pass eller om man ska dela upp dom.

2 svar till “På väg mot Mr Olympia efter fyra års vila.”

  1. Bra, kämpa på!Jag kör samma muskelgrupp en dag: typ rygg ena dan, bröst andra, och axlar tredje. Vilket gör att jag kan träna flera dar efter varandra, då jag fått för mig att musklerna hinner vila då.Ben tränar jag inte när det är cykelsäsong. Det tar flera dar innan de musklerna hinner återhämta sig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s