En tur som blev kortare än väntat


Ja den med Singularen alltså.

Som jag skrev tidigare skulle Stefan och jag ta en liten tur i Hellas då han var sugen på att testa min Singular för att eventuellt övertyga sig själv och Birgitta om att han behövde en sådan, vilket vi kom fram till att han inte behövde.

Glad i hågen rullade jag ut ur huset och kom ca 200 meter då något knakade till och helt plötsligt frihjulade bodyn framåt. Tur i oturen så hände det i en väldigt flack backe så jag inte råkade ut för samma vurpa som Aron gjorde när hans kedja rappade.

Stefan berättade om att han hade varit med om detta när det var kallt ute då fettet frös fast då det var 15 grader varmt ute kändes det som ganska osannolikt.

När jag kom tillbaka kändes det som att klackarna tog tag i det dom ska ta tag i men när jag tog tag i pedalen och vevade runt snurrade det runt igen. Ett mail senare till bike-components så ville dom att jag skulle skicka ner bodyn med en lite förklaring till vad som har hänt.

Iväg till Pedalogerna där Ola hjälpte mig att demontera allt förutom just bodyn. Nya XT har 14mm’s insex och den hade dom inte så jag åkte till Flinks järn och köpte en till grabbarna, en kostnad vi justerar vid nästa köp, det vill säga på fredag.

Så nu ligger bodyn i ett vadderat kuvert på väg till Aachen, hjulet ser naket ut och jag bara hoppas att detta löser sig snabbt. I värsta fall får jag väl köpa en ny body och snacka rejält med skit om dom på forumet och sen aldrig handla där. Problemet verkar vara att bodys till nya XT inte verkar finnas att köpa löst och då Shimano till den nya modellen av XT har en tjockare axel kan jag inte bara ta en body till ett äldre XT-nav, SÅKLART!!

Det positiva i kråksången är att jag blev tvingad att öppna navet och titta in och se hur det var uppbyggt och det kan jag ju ha nytta av i framtiden. Alltid lär man sig något liksom.

Angående navet så satt de glansiga ändsakerna som håller axeln på plats så löst att jag fick bort dom med hjälp av handkraft. Jag undrar om det verkligen ska vara så? Även den tunna mutter som jag tror man justerar lagerspänningen med satt väldigt löst. Man kanske ska göra som Micke gör med allt han köper, plocka ner det i molekyler och kolla att allt ser ut som den ska?

Hur jag ska få ihop det på ett bra sätt (läs centrera axeln) vet jag inte men det kanske jag får några tips om från grabbarna på Pedalogerna. Kommer ju åka dit ändå när den nya bodyn ska skruvas dit.

Just nu känns det som att köpa saker från Tyskland bara är jobbigt, fast det är ju klart, hur ofta händer sådana här saker?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s