Några bra timmar i Hellas!


Johnny ville testa Transan idag och en tur var utannonserad så 09.45 stod vi nere i källaren och bytte pedaler, sänkte sadeln och pumpade dämpare/gaffel.

Dagens tur gick via filosofens grav och upp på Fem Svåra som ut mot Hellas mest bjuder på uppförsbackar och inte alls lika många nerförsbackar när man ska hem.
Som vanligt funkade Singularen (jag har ju inga namn på mina hojar) hur bra som helst. Kombon mer pendling á 30km/dag, ett helt utdött intag av semlor och en riktigt bra ram med rätt utväxling har tydligen gett resultat. Att jag sen har tappat ca fem kg på kuppen har väl inte gjort mig långsammare i skogen.
Än en gång förvånas jag över hur man som novis på att köra helstelt flyter över rötterna så pass bra som jag gör, eller så gör de större hjulen så pass mycket mer än man först kan tro. Att jag är snabbare än jag var på min Inbred är det ingen tvekan om, men att jag nog är snabbare än jag är på min Giant Trance trodde jag nog inte.
På tal om den cykeln så var det ju Johnny som körde på den idag. Killen som endast har testat fullgung några hundra meter i Hellas och är rykande snabb på stigarna utan växlar och dämpare skulle idag göra det första testet av fullgung med växlar i Hellas.
Lite festligt att det faktiskt gick ganska långsamt i början för honom. För första gången på Fem Svåra låg jag säkert halvminuten före honom men efter att ha mixat lite med propedalfunktionen och vant sig med att sitta ner och trampa försvann det övertaget för mig.

Det var ganska lugnt i skogen idag. Kan ju ha berott på vädret men det var torrt och knappa tio grader så en ullkombo och kortbyxor var helt funkis idag.

Oskar, Rickard och Johnny

Vidare blev det några för mig icke namngivna stigar med en avslutning på KGB och vidare till Hellasgården för en rykande kopp champinjonsoppa.

Efter att ha tagit halva Indianer & Vita samt en bit på Champs Elysses vände Rikard hemåt och vi andra fortsatte mot Hammarby Sjöstad där Oskar sa adjö.

I morgon ska jag låna ett riktställ för det var satan vad framhjulet var skevt redan från början.

Annonser

3 svar till “Några bra timmar i Hellas!”

  1. Shit ! Har Johrn köpt en Anthem ! Då gäller det att hålla sig ”urspår”. han måste braka på rätt duktigt med den antar jag. Blir farligt i Lövsta. 🙂//Skogling

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s