Sista projektet på länge?


Tja, inte vet jag men jag har helt plötsligt fått en mättnadskänsla i kroppen när det gäller cykelbyggandet. Trist men så kan det nog gå. Nåväl, vänta ett tag bara så tillfrisknar jag nog.

Åter till ämnet.
Bakgrunden är att jag köpte en Miyata 110 av en jobbarpolare förra våren och gjorde sen om den till enväxlad och sen utan frihjul. Det var helt funkis men ramen som är 60cm c-c var i största laget. Hur Per har kunnat haft den som är ca 10cm kortare än jag övergår mitt förstånd.

Så jag beställde en Pakéram från Trackbikeshop i strl 57cm istället och den fick jag hem igår. Det som kommer återanvändas från den gamla cykeln är hjulen som iofs är helt nya. Tänkte försöka få ihop den så mycket som möjligt så att när Stefan kommer hem ska det bara vara att slänga på vevlagret/partiet och hoja iväg.
Snälla som dom är på Pedalogerna kunde dom tänka sig att pressa i styrlagret som jag fick från bike-discount igår utan kostnad. Fint tänkte jag och åkte dit med ram och lager.
När Ola sen frågade var själva lagerna var såg jag nog ganska frågande ut. Det visade sig att jag har fått allt inom ramen för styrlagret förutom lagerna själva. Hoppas dock på ett bra servicebemötande av tyskarna och tidigt nästa vecka bör det komma.
Sadelstolpen hade iaf kommit så nu hänger ramen hos Pedalogerna med en stolpe intryckt i baken.

Nåväl, jag är ju van att ha lite problem med mina internetbeställningar så egentligen blev jag inte förvånad. Ramen i sig väger iaf in på 2300gr utan gaffel. Låter ju tungt men så är det ju en billig ram av stål med.
Specen kommer iaf att bli som följer:

Ram: Paké Track stål 57cm.
Gaffel: Paké stål.
Hjul: De som byggdes förra året med Mavicfälgar och On-Onenav fram och Paul bak.
Styrstam: Nitto UI-5GX 100mm.
Styre: Nitto bullhorn utan drop, 42cm.
Styrlager: Stronglight tror jag, annars blir det ett BBB om tyskarna sätter tillbaks pengarna.
Sadelstolpe: BBB 27.2/300mm som blänker.
Sadel: Brooks Swift.
Vevlager/Parti: Sugino RD Messenger, färg okänd.

Broms fram tror jag att jag ska ha men vill ha en som är ganska liten och inte sticker ut. Miche har någon variant som Phil (Dr Spoke) har och som ser finfin ut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s