Nu har man hamnat i fällan igen


Än en gång har jag blivit tvingad att göra något åt mitt nu så sparsamma cykelstall.
Den här gången var det storleken på ramen som gjorde det. Inbillar jag mig i alla fall.

Jag har inte cyklat så många år (sedan hösten -04) men har ändå lyckats att ha haft ett flertal cyklar, många endast i några månader.

 • Kona Caldera första riktiga MTB.
 • Giant hybrid som jag gjorde om till SS och sen sålde.
 • Nishiki någon röd retroräser, alldeles för stor.
 • Giant NRS när jag tröttnade på Calderan, knäckte ramen och fick en Trance.
 • Kona Cowan för att jag ville ”testa” en dirthoj. <– IDIOT!!
 • KHS DJ300-ram med komponenterna från Cowan. <– IDIOT#2
 • Felt F70 räser som uppgraderades så endast gaffeln och bromsarna var original.
 • On-One Inbred singlespeed som jag verkligen gillade. Åkte till förmån av Singularen
 • Giant Trance har jag kvar och gillar skarpt.
 • Singular Swift SS 29″ inte ens provkörd.
 • Miyata 110 först med växlar, sen singlespeed och till sist fixerad såldes igår.
 • Paké Track har inte kommit än.
 • Kona Dew används som vintercykel och om jag känner mig själv rätt ersätts av en Cotic Roadrat senare.

Är det något fel på mig? Jag inbillar mig att jag är som många andra och vill lägga ner tid och pengar på den fritids sysselsättning man har men nu börjar jag få slut på vettiga anledningar att köpa mer saker. När Dew’n är ersatt dvs :o)
Det festliga är att när den är ersatt och jag vet att jag kommer att börja kolla på det i höst så har jag bara stålcyklar förutom Trancen, men den kommer säkert ersättas av en 29″ FS någon gång, och kanske blir den ramen i stål? Om det nu finns heldämpade stålcyklar för 29″-hjul? Fast det behöver jag inte fundera på nu. Har en fixie att färdigställa först.

Ett svar till “Nu har man hamnat i fällan igen”

 1. Fan Johan, det är ju skitkul att fixa nya cyklar, och bygga om dom hela tiden. Det är som med fruar, fast tvärtom. Där ska man helst bara ha en åt gången, och dom ska nog inte justeras för mycket.Själv börjar jag bli sugen på att bygga en 8 väclad nexus pendlarraket, och att bygga om en SS racer till fixie.Glad påsk!/N

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s