Tjunierbygge – Del 9 Färdig produkt. Tillbakablick och summering.

Efter ett par sorger och några fler bedrövelser tog jag beslutet att lägga ner projekt ”KarateApa” och istället leta efter en annan ram.
Min vana trogen postade jag en tråd på http://www.happymtb.org och fick svar ganska omgående från Jonas Larsson som tipsade om det engelska företaget Singular.

Efter att ha letat runt lite på just Singular blev jag helt såld på den och bestämde mig raskt att en sådan skulle jag ha.

Idag (ca en vecka senare) kom så ramen och Phil skickade ett meddelande om detta. Två timmar senare stod jag så där med resten av pryttlarna i händerna.

Den sista delen av projektet gick ju löjligt enkelt. Phil fettade in vevhuset, pressade i lagerskålarna och kapade styrröret/tryckte ner starnuten. Resten fixade jag själv, både i hans verkstad och hemma. Det svåraste var ju att kapa bromsslangen fram, men även det är ju löjligt enkelt, även för en som aldrig har gjort det, hur svårt kan det vara liksom?? Samma filosofi jag hade med byggandet av hjulen och som verkar funka än så länge.

Så efter att ha lagt beställningen den 2:a januari, fått vänta på sakerna, skickat en 30 mail, returnerat ett däck som var fellevererat osv blev den till slut klar och jag är i alla fall jäkligt nöjd med resultatet.

Nästa projekt (när nu det blir) blir att ersätta min för stora ram på fixien med en nyare variant av stål. Det lutar åt en Kurier då den är löjligt billig (290€) och antagligen är helt rätt i storlek för mig. Men det skall jag mäta upp och återkomma till senare i så fall.

Så här ser den ut.

Ett stort tack till alla er som har hjälpt mig på ett sätt eller annat med detta projekt. Allt från glada hejarop till faktisk och praktisk hjälp.
Over and out!

5 svar till “Tjunierbygge – Del 9 Färdig produkt. Tillbakablick och summering.”

  1. Som en modelljärnväg, när den är klar, river man den och börjar på nytt. Därför blir min aldrig klar, för jag ogillar att riva.Grattis Johan, vi får ta en rpovrunda efter påsken. Klonen behöver luftas.

    Gilla

  2. Skojsigt! Alltid kul med ny cykel, särskilt när man väntat på det som du gjort.Jag har fått en dålig ovana att byta delar, en ram här, en gaffel där, ett par hjul hit och dit så det var ett tag sen jag fick känna den där ny cykel-känskan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s