Tjunierbygge – Del 7 den andra rambeställningen


Då mitt tålamod till slut tog slut avbeställde jag Karateapan i fredags och fick ett mail tillbaka där dom skrev att pengarna sätts tillbaka på kontot.

Så började jakten på en ny ram, vilket var lättare sagt än gjort. Självklart fanns det en del krav med i bilden som ”inget EBB för det knakar har man ju hört” och ”stål skall det vara”. Och med debaclet med Karateapan kände jag nu att jag gärna köper lokalt för att undvika eventuella strulfaktorer.

När man ”tror” att man vet vilken storlek man skall ha och den storleken visar sig vara slut i hela världen på de förhållandevis få webbutiker man känner till börjar en liten olustig känsla krypa tätt inpå. Åtminstone om man gillar spontana och impulsiva inköp.

Nåväl, excel fick agera måttverktyg och jag gick genom en hel drös ramar med utgångspunkt från den Inbredram jag hade innan som hade ett effektivt överrörsmått på 600mm och en sadelrörslängd på 457mm. Den ramen trivdes jag med, speciellt efter att jag satte på en 110mm styrstam men hade ändå fått för mig att det var en 20″ ram jag skulle ha.

Men efter att febrilt ha letat efter en ram i den storleken på diverse webbutiker kände jag mig igår ganska uppgiven då det bara inte fanns att hitta. Om jag inte ville ha en Salsa El Mariachi för 8000:-, vilket jag gärna vill ha men inte betala för.

Så jag fick idén om att faktiskt testa en Inbred i storlek 18″ och som näst intill hade samma mått som den ram jag nu är insnöad på och som tur är har min kompis Stefan en sådan.

Så igår kväll åkte jag över till Årsta och Stefan snäll som han är justerade upp sadeln så att jag kunde sitta hyfsat bra på den. Redan efter en snabb tur med hans cykel och den förhållandevis korta styrstammen kände jag att jag inte vill ha en större ram, oavsett vad alla tabeller och människor säger.

Den känsla som infann sig inuti mig när jag insåg att Stefans cykel hade rätt storlek för mig var helt fantastisk. Efter att ha väntat sen den 2:a januari (antagligen på en för stor ram) kände jag att jag äntligen kunde lägga beställningen på en ny ram som jag vet tillverkaren har hemma och som Phil kan ha på några dagar.

Så idag skickade jag ett meddelande till Phil om att beställa en ram på momangen.

För första gången på länge är jag inte irriterad när jag tänker på bygget som har kantats av en del utmaningar utan en känsla av välbefinnande har infunnit sig i min lata kropp.

Annonser

Ett svar till “Tjunierbygge – Del 7 den andra rambeställningen”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s