Nytt år, dags att börja ekipera sig del 1


När mina Lake MX165 fyllde fyra år nu i dagarna valde jag att entlediga dom för all framtid.

Jag har ganska länge funderat på vad jag vill ha för slags skor när den här dagen väl kom och efter lite undersökningar, samt egen jämförelsecykling med Lake-skorna och de Shimano-skor jag har haft i över fem år som ska vara så mycket mindre styva kom jag snabbt fram till att jag inte har förmågan att avgöra om ett par MTB-skor är mer eller mindre styva.

Med det i bakhuvudet blev således fokus sköna skor istället för styva skor. Sköna skor för mig är jympadojor men eftersom jag inte är mogen för flatties fokuserade jag mina sökningar på de SPD-förberedda skor med jympadojskänsla som marknaden och de lokala handlarna har att erbjuda, samt lite utlåtanden från folk som kör med sådana typer av skor.

Med dagens väder ovan oss kändes det inte mer än rätt att Atle och jag tog en promis in till söder och Sportson Katarina Bangata. Efter att ha blivit mycket bra bemött av killen bakom disken, småpratat med honom ett tag och tagit en rundtur i butiken slog jag till på ett par Shimano SH-MP66L som vid första testet kändes väldigt bekväma. Framtiden får nog avgöra om köpet var bra eller inte men 795:- för ett par riktigt sköna cykelskor känns helt överkomligt. På tal om Sportson är det inte helt omöjligt att listan på lokala cykelhandlare jag gärna supportar ökas med en från två till tre.

På vägen hem firade vi köpet genom att äta en helt fantastisk wok på ”Orion på söder”.

Väl hemma åkte hobbykniven, loctite och silvertejpen fram och efter ca tio minuters pillande så sitter nu CB-klossarna där.

3 svar till “Nytt år, dags att börja ekipera sig del 1”

  1. Det där är snajdiga pjucksters. Jag har både den för kloss och den utan och är riktigt nöjd (trots att jag aldrig kör clipless.. än). Bäst är att man slipper lera i skosnörena och man slipper slå fotknölen i vevarmen hela tiden eftersom den går upp på insidan. Hade dock gärna sett att den var hög runt om.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s