Nästa gång jag köper en mutter till en cykel? 2011 kanske?


Efter att ha hört ”Jag vill ha en platt-TV” varje gång vi passerade en OnOff/SIBA/ElGiganten/YouNameIt fick så Mirja sin efterlängtade platt-TV.

Vi hade pratat ganska länge om att skaffa en platt-TV då det skulle bli lite luftigare i den förhållandevis lilla soffdelen i köket/allrummet/vardagsrummet.

Och med tanke på att vi sitter ganska nära TV’n bestämde vi oss ganska tidigt att en 37″ LCD skulle det bli. Inte större och ingen plasma då ”plasmor var på väg ut”.

Varför vi valde att köpa TV’n just idag vet jag inte. Vår gamla TV har säkert en 15 år kvar och jag har varit lite tveksam till att kasta ut en fullt fungerande TV bara för att få lite större skärm och lite mer luft i rummet men efter att har varit på babysimmet (jag badade inte pga min hals) så gick vi och tittade efter vad som fanns i det lokala köpcentret Sickla Köpkvarter.

Självklart hade jag gjort lite efterforskningar och van forumnörd som jag är hittade jag snart ett forum där folk hade lika många åsikter, subjektiva som objektiva som folk har på det cykelforum jag själv brukar vara inloggad på.
Där hängde det allt från handlare med en ganska objektiv syn på saker till glada användare med ”mina saker är bäst och det ska alla ha” symptom. Jag plöjde i alla fall genom ganska många trådar och fick en uppfattning om vad vi egentligen skulle ha, baserat på vad vi skulle använda apparaten till.

Så vad blev det? Självklart en 50″ plasma då jag efter lite detektivarbete fick reda på att plasmor inte alls är på väg ut utan plasmor och LCD har bara lite olika användningsområden och att allt verkar suga nu för tiden om det inte heter LED. Spela mer spel och titta på bilder= LCD, titta mer på TV och film=plasma, samt varför köpa en 42″ när man kan få en 50″? Ungefär som att skaffa en SRAM Rival-grupp när man kan köpa en RED (om nu en RED skulle kosta marginellt mer då)?

Så nu planerar jag stort att köpa en mutter eller två till någon av mina cyklar. Har jag tur får jag råd redan år 2010 men sannolikheten är ju inte stor.

Men Mirja fick sin platta-TV.

Och om jag är riktigt snäll kanske det blir en vårklassiker eller två framför den med en belgisk öl i handen, vilket inte kommer kännas helt fel det heller, så vem behöver muttrar till sina cyklar när man har en lycklig familj (materiella saker gör människor lyckliga) och Finax telefonlån finns till hands nästa gång jag vill köpa en cykelsak, givet att det blir innan 2010 :o)

3 svar till “Nästa gång jag köper en mutter till en cykel? 2011 kanske?”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s