Hoppas på Femling och Lagerström


Markus Femling och Magnus Lagerström är två av många föredömen när det gäller att fixa till inofficiella tävlingar på asfalt. Bo, Axel, Marcus och allt vad dom heter är andra som är föredömen (även Bruse har ju fixat en tävling där alla slogs på öppen gata).
Men just på vårkanten, ja det känns som vår nu trots den ringa årstiden, börjar jag ofrånkomligt att tänka på det som var De Brouwerij Pokaal (och som inte längre finns kvar i den skepnaden) även fast jag bara har varit med på två stycken.

DbP är/var liksom startpunkten på våren på något sätt. Man träffade folk, svepte några bira under vägens gång hade det allmänt trevligt. Och nu när dagarna blir längre börjar det spritta i benen, även fast jag är dyngförkyld och inte cyklar något alls för tillfället.

Och även fast jag mest cyklar MTB är det svårt att slå en ljummen vårkväll med nysopade vägar/cykelbanor (vilka brukar sopas någon gång i augusti) och en stålräser utan frihjul eller med växlar, spelar ingen roll, det är lika mysigt oavsett.

Att jag sen är helt värdelös och brukar komma sist i såväl Alleycats som DbP spelar ingen roll. Jag får ända träffa folk jag brukar cykla med, ta några öl med likasinnade och bara ha det trevligt.

Annonser

2 svar till “Hoppas på Femling och Lagerström”

  1. Det viktigaste är att man har kul! Och visst är det ett säkert vårtecken, DbP, lika säkert vårtecken som när spårvagnarna börjar rulla på Djurgårdslinjen.

    Gilla

  2. DBP finns inte längre. Utan Mange i STHLM blir det inte samma sak. Nåt annat kanske händer i början på våren, men jag har haft fruktansvärt dåligt med tid senaste året och det verkar inte som det lossnar. Motivation och idéer finns det, men inte tid.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s