Från fungerande till något annat

Fick hem de sista delarna för att kunna färdigställa Miyatan igår.
Tanken har varit att rensa den på allt onödigt bjäfs, typ allt som har med växlar att göra.

Först tar man en helt fungerande cykel.
Och tar bort bakbromsen som jag satte på för att kunna ha bromsar både fram och bak till Flandern Runt. Nu blev det ju ingen Flandern runt i år på grund av familjära saker, men nästa år så.
Man tar fram sin bästa vajertång och tar bort den lilla pluppen som ser till att vajern inte fransar sig, frambromsen skall bytas även den. Hade för en sekund en tanke på att strunta i frambromsen men den känns som en bra nödlösning i en eventuell svårhanterad situation. Samtidigt fräser man på lödkolven och låter den bli varm.Medan kolven blir varm börjar man att bryta bort allt tjafs som har med bromsvajern bak att göra.
Har man tur blir det så här snyggt
Har man otur blir det till att såga.

Såga såga såga såga………
När kolven så var varm var det till att fixa uppfransningen på vajern. Nu är det slut på alla fjantiga ändhylsor för herr Andersson, lödkolv is da shit.
Bort med den gamla 600-bromsen och på med den (lite smäckrare) 105-longreachvarianten.Fram med 15-nyckeln och av med de gamla pedalerna och på med de nya MKS Sylvan-Track jag köpte av Thomas för en bra penning. Helt nya såklart.Utväxlingen på 42/18 var perfekt på traktorstigarna på TdR men annars är det åt helsefyr för lätt. Av med den gamla 42T-klingan och på med en ny Stronglight 46T. Lyckades inte få fast klingbultarna så hårt jag önskade dock. Mitt Parktoolverktyg som skall hålla mot bakdelen hade ju åt helsefyr för tjocka klackar som inte kom ner i spåret. Måste fixa det snart.

Det här är alltså inte den nya klingan om någon trodde det.Kapa av fästena för växelreglagen…..
Dutta lite färg…Och vips har man en icke-fungerande cykel. Kedjan blev ju lite för kort (tänkte inte på det). Ska även kapa av växelörat. Insåg att jag hade glömt det igår när jag var klar och det var tre min kvar till CSI, och CSI får man ju inte missa. Vidare ser ramen helt galet stor ut, men så skulle det ju tydligen vara på 80-talet. Att killen som hade den innan mig är ca 10cm kortare än jag kan man ju nästan inte fatta.
Kedjelinjen såg ut att vara lite halvsned den med, således kommer jag att köpa en 1/8″ kedja på Clas Ohlson för att fuska till linjen. Att köpa ett nytt vevlager med kortare axel kommer jag inte göra till den här hojen, det kommer fixas till på en eventuellt ny ram i så fall. Går kedjan av på grund av att kedjelinjen inte är helt rak har jag ju frambromsen :o)

Nu är den i alla fall klar (förutom den nya kedjan jag ska köpa idag). Inget mer kommer göras på den här cykeln. Ska jag fixa något kommer jag att göra det på en helt ny ram, typ en Soma Rush eller Surly Steamroller. Åtminstone en hyfsat prisvärd/billig ram. Och jag kan ju återanvända en massa saker som hjulen, framklingan vevpartiet (vilket jag inte kommer göra), mina styren, sadeln och pedalerna. Byter jag ram blir det en Campagnolo skeletonbroms fram så bromsen åker i lådan den med om och när jag skaffar en modern ram.
Men det blir någon gång i framtiden, nu ska jag cruisa omkring i stan på den här i år tänkte jag.

Annonser

Ett svar till “Från fungerande till något annat”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s