Bredare än brett….

Då jag tycker att jag inte får tillräckligt med kraft (och en känsla av att styret är för nära kroppen) då jag ställer mig upp och tar i på min Inbred valde jag igår att byta både styrstammar och styren på mina MTB’s.
Då den ena stammen har 31,8mm som innermått (Inbred) och den andra 25,4mm (Trance) kunde jag inte använda samma styre men då jag trodde att styret på min Inbred var 20mm bredare än det på Trancen ville jag ha ett bredare styre i dimensionen 25,4mm.

Den egentliga anledningen till bytet var att jag ville testa om en 110mm’s stam skulle ge mig mer kraft på Inbreden jämfört med den 90mm’s som sitter där idag, och inte ett bredare styre.

Innan bytet åkte jag således förbi Anders Bohlin och införskaffade mig ett Easton AE30 med en bredd på 685mm för att ha på Inbreden. Priset för det blev en Linné!

Jag hade ju trott att det gamla styret var 660mm så döm om min förvåning när det stod 630mm på styret. Helt plötsligt hade de 20mm som jag trodde skiljde mellan styrena blivit 55mm. Och sen när jag mätte de gamla styrena insåg jag att det Truvativstyre som innan satt på Inbreden inte alls var så brett som jag trodde utan verkade hålla ca 640mm.

Gammal setup

  • Inbred: 90mm stam 640mm styre
  • Trance: 110mm stam 630mm styre

Ny setup

  • Inbred: 110mm stam 685mm styre
  • Trance: 90mm stam 640mm styre

Slängde på den gamla Selle San Marco Aspide Arrowheadsadeln som satt på Trancen på Inbreden med så jag knäckte en rails på den sista turen. Trancen får hålla till godo med en Selle Italia Flite så länge. Röd såklart!
Ett problem som uppkom var att bromsslangen till bakbromsen eventuellt blev lite kort med det bredare styret. Dock tror jag att den kommer bli funkis.
Ska bli intressant på lördag och känna skillnaden med en 20mm längre stam och 55mm bredare styre på enpetaren. Känns det bra håller jag tummarna för att den nya setupen på Trancen känns bra.

Annonser

6 svar till “Bredare än brett….”

  1. Micke, jag vet! Om jag inte gillar uppsättningen på Trancen skaffar jag mig en till stam med 25,4mm. Alternativet är två stammar med 31,8mm.En X4 i typ nyskick borde ju inte vara så svårt att bli av med kan man ju tycka, om det nu skulle behövas.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s