Ersättningsbussar, bah! Aka gnäll på hög nivå!

Fick för mig att jag skulle åka kommunalt till jobbet igår, för att vara lite duktig och strunta i bilen då jag var alldeles för trött för att cykla.
På grund av en nedriven ledning vid Luma gick det ersättningsbussar mellan Sickla Udde och Gullmarsplan. Då buss 74 kom innan buss 22 hoppade jag på den istället och valde att åka till Södra Station. Den resan till jobbet gick ganska bra och tog ”bara” en timme.

När jag väl skulle hem tänkte jag inte på att kolla upp informationen på SL och åkte således till Årstaberg för att avnjuta resten av resan via vår fiffiga tvärbana. Väl där såg jag på informationstavlan att ledningen fortfarande var nere. Ok tänkte jag, sånt händer ju.

”Sickla Udde 9 minuter”, 8 min, 7 min, 6 min, 5 min, 4 min, 3 min, 2 min, 1 min, ”Sickla Udde….”, vänta, vänta, vänta. ”Sickla Udde 2 min” WTF? Har dom ingen koll tänkte jag. Nåväl, vad är ett par minuter… ”Sickla Udde 1 min”, ”Sickla Udde”….. ”Sickla Udde 2 minuter”?!?!?! SL har verkligen ingen koll insåg jag vid detta skede. ”Sickla Udde 1 min”…. ”Sickla Udde….”.

Den kom ju i alla fall till slut. Skönt tänkte jag då det snöblandade regnet började bli lite trist.

Väl framme vid Gullmarsplan gick jag ut på framsidan, ingen buss där… In igen och fråga någon konduktör och fick till svar att dom SJÄLVKLART gick på baksidan. Till det fick jag en min som sa -Fattade du inte det? Nää, faktiskt inte… Trevligt bemötande tänkte jag, kommunalt transportsätt och deras personal is da shit…
Gick upp för trappan och möttes av en kö som säkert var 70 meter lång och inte en ersättningsbuss i närheten. Och jag som trodde att dom skulle synka med tvärbanan, men så långt hade dom nog inte tänkt, och att det är mycket folk i rörelse efter jobbet verkade även det komma som en överraskning med tanke på bussbristen.

Tog då beslutet att gå hem, och det var faktiskt ett bra beslut. Visserligen regnade det snöblandat men jag svängde förbi Phil och snackade lite goja i en tio minuter och sen var det ju bara ca fem minuter hem. En ganska skön promenad..

Men snälla SL, att kalla det jag mötte på Gullmarsplan för ersättningsbussar…. Skojar ni eller? Konstigt att folk tar bilen istället…
Visserligen kommer jag fortsättningsvis att ta tvärbanan/tuben/arlanda express när jag ska till arlanda och bidra till mer koldioxidutsläpp, och jag kommer fortsätta att cykla så mycket som möjligt, men de dagar jag inte cyklar kommer jag nog att gå till bilen, skruva in klimatanläggningen på 22 grader och inte tänka på den här dagen, som inte fick upp mitt intresse för kommunala tranportsätt.

P.S snodde bilden från Bruses SS-sajt.

Annonser

3 svar till “Ersättningsbussar, bah! Aka gnäll på hög nivå!”

  1. Jag har själv undrat hurdet kommer sig att tågen inte går i 10-minuterstrafik på hela dagen trots felen på spår/ledning är åtgärdat ?Jag skulle in mot stan vid 17-tiden och tänkte att jag inte skulle behöva vänta så länge på tvärbanan eftersom jag mötte tåget som skullen vända vid sickla udde på väg över bron… 14 minuter senare undrar man om det inte går att effektivisera vändningarna lite uan ha tåg i sikte :-/ (om dom vill komma ikapp tidtabellen alltså) T

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s