Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen en mountainbikers

Har sedan ett tag varit jäkligt sugen på att cykla ett längre lopp på landsväg men inte vätternrundan då den lockar lika mycket som en varböld i halsen.
Det finns ju några fina lopp i Sverige såklart men vad går upp mot en vårklassiker?

Idén om att köra Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen en mountainbikers, dvs Flandern runt för motionärer startade i våras när jag kollade på tävlingen och av en slump såg att det fanns en sida för motionärer. Efter lite letande så hittade jag även en tråd på happymtb där några svenskar hade åkt ner 2004 och kört loppet och det verkade ju helt vansinnigt och underbart på samma gång. Pratade med Andreas och vi bestämde att vi faktiskt skulle köra så idag anmälde jag mig och Andreas får väl anmäla sig när han kommer hem från Dalarna.
Jag kommer köra fixed/frihjul med bromsar då den cykeln kan ta stora däck vilket jag antar kommer behövas på de vägarna, och om det tar någon timme extra får man ju mer för pengarna liksom. Och blir man för trött så tar det ju bara någon minut att vända på hjulet för att få det magiska frihjulsfiffigheten där man kan vila benen genom att bara frihjula.
Mirja, Atle, Madde och Elias hänger med såklart!

5 svar till “Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen en mountainbikers”

  1. Helmulligt. Jag har funderat på samma upplägg, men med några dagar innan för att cykla från bryggeri till bryggeri. Jag sitter och väntar på en karta med alla bryggerier som flandriska turistbyrån skulle skicka till mig.

    Gilla

  2. Klart nästa års största cykelhändelse i mitt liv. Det enda som är lite surt är ju anmälningsavgiften…….. NOT!! 14€ pyntade jag, men då kör jag endast14 mil men det räcker för mig på kullersten utan växlar men med ett nödfrihjul. Beställde en t-tröja med så med alla avgifter blev det 29€, pinsamt billigt. Nu skall det fixas en långärmad och en kortärmad ulltröja alá Markus F med LCF på. Kör självklart för föreningen Lattefarsa CykelFörening.P.S om man ska köra 30 mil kostar det typ 15€ och det känns lite mulligare än att harva runt vättern för en 1200:-Hoppas att du kommer ner!

    Gilla

  3. Jag är faktiskt helsugen på att köra den långa. Men den krockar totalt med mallisresa, så det får bli ett annat år. Och då ska jag kombinera det med bryggeribesök kan jag lova. Tyvärr krockar den ju varje år med mallisresa, som är otpimal på våren. Men Flandern runt skall enligt proffesn köras på en karbonhoj 😮

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s