Dags för hummerhänder?

Cyklade (som vanligt) till jobbet i morse och som vanligt låg vinden på från Saltsjön när jag passerade Stadsgårdskajen.
Det är festligt hur vinden alltid upplevs att ligga mot mig oavsett om jag cyklar till eller från jobbet. En inte lika festlig känsla är bristen på känsel i mina fingrar när hösten kommer.
Jag har ända sen barnsben haft dålig blodcirkulation i både händer och fötter. Fötterna fixar jag med neoprenöverdrag och värmesulor men händerna har varit ett aber ända sen jag började cykla. Jag har varje morgon efter en längre tur på vintern varit tvungen att bada händerna i riktigt varmt vatten för att ens kunna röra fingrarna, lite läskigt faktiskt.
Jag har testat lite olika handskar men antingen är dom för tunna eller för klumpiga. Nu har jag dock sett flera modeller med hummerdesign, det vill säga att pek/långfinger i en del, ring/lillfinger i en del. Dom ser smidigare ut än de tumvantar jag tidigare har använt och varmare än de fingervantar jag har testat. Återstår att se de 450:- (ca) är väl investerade eller inte.

5 svar till “Dags för hummerhänder?”

 1. Jag håller med Johan, på Stadsgården blåserdet alltid motvind oasett vilket håll man kör !Har kört med Hestra lobster i flera år, faktiskt dom enda handskar som har lyckats hålla min händer varma under 6-timmars distanspass i mitten av Januari månad… 🙂 T

  Gilla

 2. Lobsters är ganska bra. Men mina Shimano blåser det igenom. Dom funkar nog som bäst när det är lite kallare och torrare. Men en nackdel med lobsters, är att dom funkar sämre än fingerhandskar till bockstyre. ( tycker jag )En bonus är ju att ”Humrar” är ett gammalt ”slang” ord för händer. <>Fan vad jag fryser om humrarna<>

  Gilla

 3. Jag har sett tips om vindskydd för händerna, ska visst funka jättebra. antingen fulmek med petplaskor man skär upp och trär på styret.. eller ja, hur man nu kan göra det.I vinter blir min första vinter cyklependlandes på riktigt, det här blir spännande!

  Gilla

 4. Vinterpendling är grymt, 1% av alla de cyklar man normalt stångas med finns kvar, resten försvinner. Men jag tar gärna vägen via Kungsholmsstrand (den enda av mina alternativ där jag ”bara” är ute i trafiken på just den sträckan) för att slippa halka omkring bland bilarna. Man är ju osynlig på en cykel, oavsett antalet reflexer och lampor.

  Gilla

 5. Jag upplevde en jätteskillnad i händerna när jag körde första vintern med mustaschstyre. Det tog ett tag innan jag fattade att det berodde på att vinden träffade handen från sidan istället för framifrån. Kan ju vara något.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s