Fixerad

Nu är den klar. Typ i alla fall. Sadeln är inte bekväm men jag vete tusan om en Brooks är så mycket skönare heller. Dom ser ju stenhårda ut. Kanske blir en Specialized Alias någon gång. Ramen är en Miyata OneTen från 1986 och det är väl den, gaffeln och vevpartiet som är original (tillsammans med lite småsaker som styrlager).Frambromsen sitter kvar som en nödbroms. Sen jag skaffade ett racerdäck bak har det inte varit några problem att stanna genom att låsa bakhjulet men den är som sagt en trevlig försäkring om något oförväntat skulle hända.

Framhjulet:
Byggt av Phils fru
Nav: Paul.
Fälg: Mavic OpenPro 32H
Ekrar: DT
Ekring: Solo/radial
Bakhjulet:
Byggt av mig själv
Nav: On-One fixed/fixed.
Fälg: Mavic OpenSport 32H
Ekrar: DT
Ekring: Tvåkors
Drev: Miche 18T cog.


Utväxlingen är på 2,333333333333333333333 och funkar perfekt för en fixie-nybörjare. När jag väl vill köra lite tyngre köper jag nog ett nytt vevparti/lager och slänger på en lite större klinga fram. Ska eventuellt till S.F i oktober och funderar på att leta lite där.
Styret är rakt men jag ska få ett avkapat bockstyre av Mange som jag kan använda som ett fulbullhorn för att se om det är något för mig.

Annonser

2 svar till “Fixerad”

  1. Impad av att du byggt ett hjul. Var det svårt ? Jag undrar om jag har tålamod att bygga mig ett par. Vore skoj faktiskt. Kanske ett vinterprojekt. Fast vad skall jag ha dem till ?Kan f.ö. tillägga att mina evaldsbyggda-hjul med rev och alunipplar står sig lika väl nu efter 3 år. Har aldrig riktat revframhjulet faktiskt. Funkar klockrent ! Jon är en fena på att bygga hjul… :o)//Skogling

    Gilla

  2. Med lite hjälp av sina vänner gick det finfint. Var hos FBK’s meklokal och där fanns ett rejält riktställ och en tensiometer, samt Rikards goda råd.. Tog ca två timmar att spänna/rikta.Det svåraste och det som verkar ta längst tid är tydligen att ekra upp hjulet, iaf om man inte har ett som man kan titta på.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s