Skid patches

Igår kväll var jag hemma hos Stefan på en fika och sen drog vi ut tillsammans med Birgitta och Tindra för att lära oss (inte Tindra) att skidda.

Skidda gör man när man på sin fixed gear-cykel snabbt vill kunna låsa bakhjulet för att bli som en åttaåring igen som sladdar i gruset. Det tog ca 20 meter och sen var jag inne i det så att säga, dock efter att ha fått skruva fast klingbultarna en gång, låsringen en gång och hjulet två gånger.
Muttern bak kan inte vara 15mm, måste vara 9/16″, Stefan tyckte att det glappade lite väl mycket han med.

Sen berättade Stefan för mig att det kan vara bra att räkna ut hur många skid patches som min utväxling ger (det e avancerat det här med fixed gear må jag säga). Och snabbt räknat så får jag det till nio skid patches, vilket i och för sig låter väldigt mycket, men enligt Sheldon Brown är 42/18 samma sak som 21/9 och det skulle ge nio skid patches, om man nu inte räknar halvtal men det tror jag inte. Måste nog kolla upp det här.

Oavsett så känns det som att min fixed-gearcykling togs till en annan nivå igår, vilket e helskoj. Men satans vilken träningsvärk jag har i höftböjarna idag, det är ovanligt att hålla emot pedalerna.

Idag ska jag åka förbi Fredells och köpa taggiga brickor för att försöka fixera fast bakhjulet ännu bättre. Tar med mig den ena muttern in och testar en 9/16″ blocknyckel. Passar den ringer jag Markus så får han komma upp och ta det på personalköp då jag är en snål jäkel.

3 svar till “Skid patches”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s