Lite flyt till slut kanske

Efter att ha ruttnat ihop på min NRS (även fast jag kunde få en ny baktriangel för en billig penning) drog jag mig till minnes att Bruse hade nämnt att han tydligen hade fått ett par nya hjul på sin drulleförsäkring. Tänkte att det skadar ju inte att ringa, och visst täckte min försäkring detta och eftersom värdet på min cykel för närvarande ligger på 27.000:- tyckte dom att det visst var värt att ersätta mig med en ny ram för det fascila priset av 1200:-. Så om allt går vägen, vilket dom har sagt att det ska göra kommer jag i dagarna få en rekvisition på en ny Tranceram. Pedalogerna har redan tjingat den sista hos Jaguarverken så om jag har riktigt flyt har jag en Trance att fräsa omkring på runt Kinnekulle. Gällande NRS-ramen är det ju inget fel på den. Det är ju baktriangeln som är paj och det är den som inte finns att hitta ny så skaffar jag bara en ny baktriangel kränger jag iväg NRS-ramen och köper en ny gaffel med lite mer slag på, flyttar Maguran till min Inbred och kränger iväg Psylon, om inte försäkringsbolaget har synpunkter på det men det har dom inte sagt något om.

13 svar till “Lite flyt till slut kanske”

 1. Ibland får man trots allt nytta av dom där försäkringspremierna som man pröjsat in hela sitt liv. Trance verkar ju dessutom vara en hyfsat allround skogscykel.

  Gilla

 2. Sådärja. Pratade med Putte Fjäder idag och rekvisitionen ligger på posten som B-post. Pedalogerna är notifierade och Michele har ringt Jaguarverken så ramen ska vara i affär senast tisdag. Beställde en framväxel samtidigt, X9 eller XT, den som kom hem snabbast. Så nästa vecka åker jag till pedalogerna och monterar ihop den så kör jag Trance på Kinnekulle nästa helg, tjoho!! Tänkte köpa en Maguragaffel till den med men eftersom do minte verkar ha ställbara slaglängder blir det nog en Rock Shox Revelation eller eventuellt en snikigare variant, dvs Recon.

  Gilla

 3. Låter fint, men vill inte försäkringsbolaget ha den skadade ramen?Så gjorde mitt försäkringsbolag när jag knäckte min Sintesi./STEFAN

  Gilla

 4. Det kanske dom vill, men det har dom inte sagt något om, än så länge iaf. Bara att rekvisitionen är skickad. Vill dom ha den får dom väl hämta den i Bromma, annars åker den svarta baktriangeln på (som jag får gratis) och sen kränger jag den. Det är ju inget fel på framtriangeln. Men det kan ju bli så att dom vill ha den, men det känns ok det med, om jag kan sälja den är det en ren bonus!

  Gilla

 5. Du kan få låna min ram i Hellas om du vill. Drick gärna lite öl innan. Kanske några belgiska. Sedan kör du lite stenrösen… ;o)Kul att höra vad du tycker om Trance sedan.//Skogling

  Gilla

 6. Nu har jag fått hem brevet från försäkringsbolaget, ramen finns i Bromma tillsammans med den nya framväxeln och försäkringsbolaget har inte sagt ett ord om att dom vill ha tillbaka ramen.Fyy fasiken vilken lyckokille jag blev till slut!I morgon åker jag till min LBS och mekar! Tur att jag ska vara hos Cisco i morgon så jag kan smita från.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s